U Gradskoj loži otvorena izložba učenika škola iz Zadra i inozemstva U Gradskoj loži otvorena izložba učenika škola iz Zadra i inozemstva
Medicinska škola Ante Kuzmanića – Zadar iznova sudjeluje u europskom projektu ERASMUS+, pod okriljem Agencije za mobilnost i programe EU-a. Naziv ovog dvogodišnjeg projekta... U Gradskoj loži otvorena izložba učenika škola iz Zadra i inozemstva

Medicinska škola Ante Kuzmanića – Zadar iznova sudjeluje u europskom projektu ERASMUS+, pod okriljem Agencije za mobilnost i programe EU-a. Naziv ovog dvogodišnjeg projekta koji je započeo u studenom 2016. godine je „NAIS – New Angles of good practices on Inclusion for all Students (Novi pogledi na dobru praksu uključivanja svih učenika)“, a cilj mu je prezentirati i promovirati primjere dobre prakse uključivanja svih učenika u redovni odgojno obrazovni proces, učenika koji dolaze iz raznih socijalno osjetljivih sredina (migranti, manjine, konfesije) kao i uključivanje učenika s posebnim potrebama.
Svečano otvorenje „Završne izložbe NAIS-a“ i predstavljanje javnosti svih partnerskih škola i samog Projekta održano je u srijedu, 10. listopada 2018. u Gradskoj loži.
U projektu NAIS sudjeluju još tri škole: Opća srednja škola iz Tukumsa u Latviji, Škola za učenike s posebnim potrebama Sint-Jozefinstituut BuSO iz Antwerpena u Belgiji i Licej tehnologije iz Arada u Rumunjskoj.
Prisutnima su se obratili ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića – Zadar Davor Vidaković, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić te predstavnici partnerskih škola.

FB_IMG_1539172844758-800x533