U Gradskoj straži ponovno se održava radionica četverokuke U Gradskoj straži ponovno se održava radionica četverokuke
U utorak, 15. rujna od 16,30 – 19,30 sati te narednih osam utoraka (ukupno 27 sati) u isto vrijeme u Gradskoj straži se ponovno... U Gradskoj straži ponovno se održava radionica četverokuke

U utorak, 15. rujna od 16,30 – 19,30 sati te narednih osam utoraka (ukupno 27 sati) u isto vrijeme u Gradskoj straži se ponovno održava radionica ČETVEROKUKE.

Četverokuka je karakteristični vez na suknenim dijelovima nošnje dinarskog područja sjeverne Dalmacije i najprepoznatljiviji simbol identiteta ovog područja. Stoga je poznavanje umijeća izrade ovog veza i način čuvanja ovog važnog dijela kulturne baštine.
Trenutno u sjevernoj Dalmaciji djeluje oko četrdesetak kulturnoumjetničkih društava. Velik dio je upravo iz dinarskog područja te je vrlo važno da što veći broj članova ovih društava svlada ovo umijeće. Osim toga, važno je da ga usvoje i dalje prenose odgojiteljice, učiteljice, nastavnici likovnog odgoja te da se snjim upoznaju i nastavnici iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zadra.

Svaka radionica traje jedan put tjedno po tri sata. Polaznici se prvo kroz detaljne fotografije izrade ovog veza upoznaju s tehnikom izrade, a kroz primjere ovog veza izložene u izložbenom dijelu Etnološkog odjela i s više varijanti četverokuke koja se koristila posebno na ženskoj nošnji, ali i na muškoj (čarape) nošnji.

 • plenty of fish dating site of free dating

  25. rujna 2015. #1 Author

  Today, while I was at work, my cousin stole my iPad and
  tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
  My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.