U GRADSKOJ STRAŽI Predstavljen roman “Putevima svitanja” Brankice Stanićñ

U organizaciji Udruge za kulturu “MareArtis” Zadar, u Gradskoj straži predstavljen je roman “Putevima svitanja”, autorice Brankice Stanić.
Ovom prigodom, predsjednica Udruge, Nikolina Mojić, u pozdravnoj se riječi, uz najavu autorice, posebno zahvalila Narodnom muzeju Zadar i ravnateljici Renati Peroš na ustupljenom prostoru u kojem se te večeri okupio veliki broj posjetitelja i ljubitelja pisane riječi.
Kroz Brankičine dijelove romana, neposredno i zanimljivo vodila je sve nazočne, moderatorica Marina Čalić Polegubić.
U opuštenoj atmosferi i interakciji s publikom koja se uključivala u dijalog sa autoricom i moderatoricom večeri, roman je zasigurno pronašao put do čitatelja.
Dijelove romana čitala je zadarska pjesnikinja i recitatorica Nikolina Mojić.received_10212451521695822-800x600
Osim same radnje romana koji donosi priču o fotografkinji Tini koja odlučuje odbaciti koncept “sreće” kakav su joj nametnuli drugu i zakoračiti u nepoznato-Tina napušta zaručnika,Hrvatsku,napušta sve što je poznavala,te se upušta u borbu s vlastitim strahovima…
Od autorice Brankice Stanić,doznaje se kako nije riječ o autobiografskom romanu,ali da ima elemenata iz njenog života,poput odlaska u Irsku koji u njoj i budi taj poriv o samospoznaji,te znalački isprepliće živote glavnih likova,sijekući sadašnjost slikama prošlosti,te premješta radnju iz Hrvatske u Irsku.
Pri kraju službenog dijela programa,zanimljivom nagradnom igrom u kojoj su svi nazočni sudjelovali,Mirjana Majić osvaja nagradu-primjerak knjige sa Brankičinim potpisom.
U dobroj atmosferi raspoloženja,druženje se nastavilo uz domjenak.