U kontroli prometa na zadarskom i biogradskom području utvrđeni brojni prekršaji

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom vikenda sa zadarskih prometnica, iz prometa isključili dva vozača koji su zbog počinjenih prometnih prekršaja uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru:

– u Ulici Hrvatskog sabora, 22. listopada u 01.45 sati zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg.
Vozač je uhićen i smješten u prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

– u subotu, 21. listopada u 22.10 sati u Ulici Matije Gupca zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta dok se ne podvrgne izvanrednom liječničkom pregledu. Također je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0,88 g/kg te kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole.

Također tijekom kontrole prometa na prometnicama u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su utvrdili prekršaje:

– u ulici Put biliga, 23. listopada u 04.10 sati zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,73 g/kg, a prethodno je kroz semaforizirano križanje prošao za vrijeme trajanja crvenog svjetla. Vozač je prepraćen na Općinski sud u Zadru uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

– u nedjelju, 22. listopada u 03.30 sati u Ulici 4. Gardijske brigade zaustavili su  automobil zadarskih registarskih oznaka  s kojim je pod utjecajem alkohola od 1,33 g/kg upravljao 23-godišnjak koji je odbio ponuđen test na droge. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zadru.

– u subotu, 21. listopada u 23.00 sati u Ulici Danijela Farlattija zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje te je pozitivno reagirao na test na prisutnost droga u organizmu, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici vozač je prekršajno sankcioniran.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd su u subotu, 21. listopada u 23.50 sati na državnoj cesti DC-08 u Biogradu, zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 32-godišnjakinja prije stjecanja prava na upravljanje te je odbila ponuđen test na droge .

Također, na državnoj cesti DC-08 dva vozača su sankcionirana zbog vožnje pod utjecajem alkohola, u Sv. Filip i Jakovu 22. listopada u 02.15 sati kod 27-godišnjeg vozača  automobila zadarskih registarskih oznaka utvrđena je koncentracija od 1,21 g/kg dok je kod 42-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 1,15 g/kg, a kojeg su policijski službenici zaustavili u Biograd dok je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.