U Muzeju antičkog stakla u Zadru radove predstavlja 48 umjetnika

Muzej antičkog stakla u Zadru u petak, 15. rujna 2023. u 19,00 sati otvara novu izložbu suvremenog umjetničkog stakla, a ovaj put je to velika skupna izložba mađarskih umjetnika pod nazivom “Povezani staklom.”

Na izložbi se predstavlja 48 umjetnika koji prikazuju svu raznolikost rada u staklu kao umjetničkom mediju. Veliko je zadovoljstvo ugostiti toliku količinu različitih radova u staklu, isto toliku količinu umjetničke inspiracije i stilova, ushita kod obrade stakla, eksperimentiranja, inovacije i na kraju povezanosti, povezanosti staklom!

Kustosi izložbe su Jadranka Belevski, koja je i autorica kataloga izložbe, Bernadett Hegyvári i Péter Gergely Lendvai, predstavnici Društva mađarskih umjetnika stakla.

Muzej antičkog stakla u Zadru organizira izložbe jedinstvene za hrvatsku muzejsku i umjetničku scenu. Poveznica svim tim izložbama je staklo, a bilo to antičko staklo, staklo kasnijih povijesnih razdoblja ili suvremeno umjetničko staklo, toliko tematskih izložbi stakla ne možete vidjeti nigdje drugdje u Hrvatskoj nego u Zadru.

Ulaz na izložbu je slobodan.