U ORGANIZACIJI “LOPTICE” Više od 150 mališana pokazalo svoje sportske talente! U ORGANIZACIJI “LOPTICE” Više od 150 mališana pokazalo svoje sportske talente!
Više od 150 djece predškolske dobi, od četiri do sedam godina, uživalo je srijedu poslijepodne na zadarskoj rivi, Obali kralja Petra Krešimira IV, na... U ORGANIZACIJI “LOPTICE” Više od 150 mališana pokazalo svoje sportske talente!

Više od 150 djece predškolske dobi, od četiri do sedam godina, uživalo je srijedu poslijepodne na zadarskoj rivi, Obali kralja Petra Krešimira IV, na sportskoj manifestaciji pod nazivom 1000 koraka kroz 1000 ulica, koju je upriličila Dječja sportska škola “Loptica”. Događanje, koje ta škola već uhodano organizira svake godine, održano je u sklopu Županijskih dana.
Djeca su tako imala priliku pokazati svoju sportsku nadarenost na pet poligona. Prvi poligon bio je atletski i gimnastički, pa su se mališani kotrljali, valjali, izvodili kolutove, a na rasporedu su bile i već uobičajene atletske discipline. Drugi poligon bio je poligon snage. Mali sudionici su gurali velike lopte napunjene vodom, potom gume, koje su samo naizgled bile teške i masivne, kao i djeci primjerene “utege”.

Treći poligon je bio osmišljen u znaku mora pa je nazvan ribarski poligon. Skupljale su se ribice, nije nedostajalo ni ribarskih mreža, a djeca   su bila u prilici ne samo razigrati se, već i nešto više naučiti o moru. Četvrti poligon, Adrenalinski poligon, od sudionika je tražio da se nadvladaju posebno osmišljene prepreke. Zadnji poligon je bio orijentacijsko trčanje. Djeca su tražila pet točaka, sastavljajući za tu priliku osmišljenu poruku riječima koje su se skrivale na svakoj od spomenutih točaka.

Bilo je to sasvim dostatno da vike, veselja i zdravog sportskog nadmetanja ne nedostaje jučer na rivi. Svaki je mališan dobio i posebnu diplomu, majicu, jabuku i piće te, dakako, zanimljivo životno iskustvo.

Izvor: Zadarska županija

20160415_011625-800x401