U PETAK Klapa Cambi slavi 30. rođendan koncertom u Arsenalu

Jedna od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa, klapa  Cambi u petak 21. listopada s početkom u 20 sati još jednom će zadarskoj publici i njezinim gostima priuštiti lijepu jesensku, klapsku večer u  zadarskom klubu Arsenal. Povod ovom koncertu je proslava 30. rođendana uspješnog djelovanja klape Cambi.

Nakon iznimno uspješnog zagrebačkog koncerta u dvorani Vatroslava Lisinskog, na kojem su ugostili Massima, Nenu Belana i Harija Rončevića, slijedi i ovaj zadarski na kojemu će ugostiti vrhunskog pjevača dalmatinskih šansona Tedija Spalata.

Svakim svojim nastupom klapa Cambi, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme,  uspijeva ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i  suvremenih glazbenih kretanja.

Klapa je u tome uspjela  zbog svježine i originalnosti, zbog jednako sugestivnih izvedbi vremešnih  standarda dalmatinske  pjesme, “baštinskog materijala”, ali i neponovljivih  interpretacija pop-rock materijala Zlatana Stipišića  Gibonnija, kao i drugih  poznatih autora, a u novije  vrijeme se to vrlo uspješno  dokazuje i u popularnoj  glazbi s vlastitim skladbama.

https://youtu.be/4tr96JSMrTo

Publika u Arsenalu imat  će još jednom priliku poslušati njihove pjesme: “Kriva karta”, “Ne more mi bit”, “Od zipke do križa”, “Moreš li razumit”, “Popucale rebatine”, “Kamena”, “Lipa moja”, najnoviju “Noćas viruj zvizdama” te još mnoge druge velike hitove. Svi oni Cambi su plasirali u sam vrh klapske scene i donijeli im cijeli niz nagrada među kojima i čak 10 Porina.

Cambi se može pohvaliti vrhunskim pjevačima u svojim redovima koji su jedinstvenom interpretacijom pjesmama dali prepoznatljivi Cambijev pečat koji publika cijeni i osjeća.

To su pokazali i prije pet godina kada su napunili splitski Poljud da bi s Cambijem proslavili 25. rođendan, a zatim dva puta i dvoranu Hypo centra u Zagrebu, zadarski Višnjik i riječku dvoranu Mladost.

https://youtu.be/eRMC7jakaJ0

– Iskreno se nadam da će ovaj koncert svima koji budu u publici ostati u lijepoj uspomeni, a nama kao izvođačima to je sigurno trenutak koji ćemo pamtiti cijeli život. Ovaj jubilej klape obilježit ćemo koncertom i u nama posebno dragom gradu Zadru, koji je oduvijek cijenio klapu Cambi i gdje smo imali mnogo uspješnih nastupa. U trideset godina kroz klapu Cambi prošlo je puno pjevača i svaki je od njih ugradio svoju kockicu u mozaik koji i dalje ostaje nedovršen i otvoren za nove pjevačke pobjede, za nove godine, zaključio je bariton klape Alen Babić.

Ulaznice su u prodaji na svim Eventim prodajnim mjestima http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/klapa-cambi-zadar-arsenal-912392/performance.html, u agenciji Aquarius ili online preko Croatia Tickets http://www.croatia-tickets.com/hr/event/klapa-cambi-slavi-30-godina-u-zadru.