U PETAK Održava se „Dan vina i gastronomije Zadarske županije”

Događanje koje okuplja sve one kojima je hrana sastavni dio posla, od proizvođača vina, sira, ribe i drugih prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije, do predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva održat će se od 14 do 18 sati u kongresnom centru FORTIS u Falkensteiner Punta Skala Resortu.

Program će se sastojati od uvodnog dijela u kojem će svoje umijeće predstaviti mlade snage iz zadarske Ugostiteljske škole, a bit će predstavljen i Maraskin Maraschino Kiss koktel. Uslijedit će masterclassevi renomiranih chefova o suvremenim i tradicionalnim načinima korištenja namirnica Zadarske županije kao i degustacija – Damira Tomljanovića i Saše Begana koji će držati masterclass na temu ribe, te Josipa Vrsaljka na temu slastica točnije Zadarske torte, a svi posjetitelji moći će i kušati sva jela koja spreme. Tu je i panel na kojima će stručnjaci, poput Saše Špiranca, ocjenjivača na Decanteru i osnivača Vinarta, te Borisa Šuljića, vinara i vlasnika hotel Boškinac čiji restoran drži Michelinovu 1*, raspravljati o aktualnim temama razvoja proizvoda, plasiranja na tržište te ulaganja u dodanu vrijednost. 

Prijave traju do 8. veljače i to putem linka.

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i uz podršku Zadarske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove.