U ponedjeljak konferencija za medije u Općini Bibinje U ponedjeljak konferencija za medije u Općini Bibinje
Načelnik Općine Bibinje, Bruno Bugarija, poslao je priopćenje za javnost u kojem je izvijestio o najnovijim događanjima, te najavio konferenciju za medije. Iako se... U ponedjeljak konferencija za medije u Općini Bibinje

Načelnik Općine Bibinje, Bruno Bugarija, poslao je priopćenje za javnost u kojem je izvijestio o najnovijim događanjima, te najavio konferenciju za medije. Iako se trebala održati ispred kamenoloma, na kraju je odlučeno da se održi u prostoru Općine Bibinje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“O neovlaštenoj sječi šume u Bibinjama jučer je održana izvanredna sjednica općinskog vijeća Općine Bibinje na kojoj sam podnio izvješće o poduzetim pravnim radnjama na očuvanju zaštite okoliša i nastojanju da se zabrani sječa šume.

Apeliram na Općinsko državno odvjetništvo u Zadru da spriječi daljnju sječu šume jer se radi o kaznenom djelu. Općina Bibinje podnijela je kaznenu prijavu 13. rujna 2018. godine i od tada nije ništa poduzeto da se spriječi daljnje činjenje kaznenog djela.

Jasno nam je da je interes javnosti velik te da mještani ulažu velike napore da se zaustavi sječa šume, no pozivam svih da se u svim budućim eventualnim postupanjima vode načelom nenasilja, te da postupaju isključivo u okviru zakona RH.

Zbog svega navedenog osjećam se pozvanim informirati javnost o šutnji administracije na naše poduzete pravne radnje, stoga Vas pozivam na konferenciju za novinare koja će se održati u ponedjeljak, 8. listopada, 2018. godine u 11.00 sati.

Na konferenciji za medije koja će se održati u prostoru Općine Bibinje prisustvovat će:

– Luka Mrkić, odvjetnik Općine Bibinje,

– Ivan Šimunić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Bibinje,

– Načelnik Općine Bibinje, Bruno Bugarija

IMG-20180911-WA0003

 

 • pif

  5. listopada 2018. #1 Author

  po članku 60 stavak 3 pravilnika o uređivanju šuma iz 2015.god. glasi:
  Površine u privatnom vlasništvu uvrštene u šumskogospodarski plan za koje vrsta uporabe u katastru nije šuma, šumoposjednik može, privesti vrsti uporabe koja je evidentirana u katastru. Promjene se evidentiraju u šumskogospodarskom planu.
  ova površina je izvađena iz šumogospodarskog plana u skladu sa važećim propisima i privodi se poljoprivrednoj svrsi kako je zakonodavac propisao

  Odgovori

 • pif

  5. listopada 2018. #2 Author

  tako da kaznenog djela nema

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.