U prometnoj nesreći kod Nadina poginuo muškarac, dvije osobe ozlijeđene U prometnoj nesreći kod Nadina poginuo muškarac, dvije osobe ozlijeđene
Jutros u 08.55 sati na državnoj cesti D-56, kod mjesta Nadin dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila. Provedenim očevidom osnovano... U prometnoj nesreći kod Nadina poginuo muškarac, dvije osobe ozlijeđene

Jutros u 08.55 sati na državnoj cesti D-56, kod mjesta Nadin dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila.

Provedenim očevidom osnovano se sumnja da je do prometne nesreće došlo na način da je 43-godišnjak upravljao kombi vozilom Fiat zadarskih registarskih oznaka te se kretao državnom cestom D-56 u smjeru Zadra, dolaskom do raskrižja s cestom LC-63122, unatoč postavljenom prometnom znaku zabrane pretjecanja za sva motorna vozila i označenoj uzdužnoj punoj liniji,  započeo je s pretjecanjem te prednjim dijelom vozila udara u bočni dio automobila Peugeot zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnjak i  kretao se kolnikom istim smjerom te započeo radnju skretanja ulijevo na cestu LC-63122. Uslijed prometne nesreće došlo je do prevrtanja automobila Peugeot te se oba vozila zaustavljaju izvan kolnika.

U prometnoj nesreći, na mjestu događaja smrtno je stradao vozač automobila Peugeot, 55-godišnji hrvatski državljanin, dok su 43-godišnji hrvatski državljanin, vozač vozila Fiat i devet putnika, državljana Republike Filipini, prevezeni vozilom Hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Zadar gdje im je pružena daljnja liječnička pomoć.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv 43-godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

– – – – – – – – 

U prometnoj nesreći su sudjelovali osobni automobil i kombi vozilo, oba vozila zadarskih registarskih oznaka. Uslijed prometne nesreće od posljedica ozljeda na mjestu događaja smrtno je stradala jedna muška osoba dok je vozilima Hitne medicinske pomoći na pružanje daljnje liječničke pomoći u Opću bolnicu Zadar prevezeno 10 osoba.

Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom.

– – – – – – – – –

Na mjesto događaja su upućene hitne službe. U tijeku je pružanje pomoći i obavljanje očevida te je od 09.20 sati navedena dionica ceste zatvorena za promet.