U ŠKOLI U BANJEVCIMA OTPAO STROP Nastradao učitelj, djeca neozlijeđena

Nezavisni vijećnik u Općini Stankovci, Mario Bačić, izvijestio nas je o nezgodi koja se dogodila u područnoj školi koju pohađaju djeca od 1. do 4. rareda.
“Obavještavamo Vas da je 29. listopada 2015.god. u osnovnoj školi Petar Zoranić Stankovci, a u područnoj školi Banjevci (1. do 4. razreda) otpao dio stropa!
Otpalo je 3 do 4 m ² stropa za vrijeme radnog vremena škole. Tom prilikom ozlijeđen je jedan djelatnik (učitelj) škole, koji je bio u učionici kada se to dogodilo, te je potražio hitnu medicinsku pomoć.
Predstavnik roditelja nam je rekao da su roditelji zabrinuti za sigurnost svoje djece, te ne znaju kako će ih poslati u ponedjeljak u školu.” – izvijestio je Mario Bačić dodajući kako roditeljima nije jasno kako se urušio strop škole obnovljene 2005. godine.

“Otvorenje je bilo 22.4.2005. god., rečeno je da se radi o investiciji od 600.000 kn za 3 učionice, a tada su svečanosti nazočili Stipe Zrilić, Željko Baradić, ravnatelj škole Boris Miletić, Ivo Grbić itd. To je bilo uoči lokalnih izbora, 15.5 2005. god. Postavlja se pitanje zašto se i nakon obnove ponovo obnavljala ( po 2. put škola, ako su kvalitetno napravljeni radovi tijekom prve obnove, tko su bili izvođači radova prvi put , a tko drugi put, i možda najbitnije , tko je bio nadzor i da li je bio na gradilštu tijekom izvođenja radova?!” – napominje Bačić.

Odgovora je malo, a nejasnoća i pitanja puno. Ono što je najgore, nema garancije da su djeca sigurna na nastavi.

mario bacic 1