U SRIJEDU Letački program s ukupno 28 vojnih aviona i helikoptera

Povodom Dana postrojbe i 25. obljetnice osnutka 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) organizira Letački program u srijedu 22. ožujka 2017. od 12,15 do 14,00 sati u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV (Riva).

Kako nas je izvijestio pukovnik Marinko Karačić, u letačkom programu sudjeluje ukupno 28 vojnih aviona i helikoptera, a posebni gosti programa su akrobatska grupa Talijanskog ratnog zrakoplovstva „Frecce Tricolori“, a nastupit će i „Krila Oluje“.

U pred-programu na Trgu ispred Crkve svete Marije nastupa Folklorni ansambl „Linđo“ iz Dubrovnika s početkom u 11,30 sati.

Ovo je prvi dolazak jedne strane akrobatske grupe u Zadar i zasigurno će biti spektakl za brojne posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva koji neće propustiti priliku uživo vidjeti ponajbolje akrobatske pilote u svijetu.

Letački program:

  • Mimolet: 3 helikoptera BELL-206 B, 1 helikopter Mi-8 MTV, 3 aviona Zlin-242 L, 3 aviona Airtractor AT-802, 3 aviona Canadair CL-415,
  • Nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“
  • Trenažni let akrobatske grupe Talijanskog ratnog zrakoplovstva „Frecce Tricolori“, uvježbavanje programa za sezonu 2017.