U SRIJEDU Nova izložba u Galeriji umjetnina U SRIJEDU Nova izložba u Galeriji umjetnina
Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar poziva na otvorenje izložbe „KLIK NA KRAJOLIK, KRAJOLICI IZ FUNDUSA GALERIJE UMJETNINA“ u srijedu, 11. svibnja 2016. u 12... U SRIJEDU Nova izložba u Galeriji umjetnina

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar poziva na otvorenje izložbe „KLIK NA KRAJOLIK, KRAJOLICI IZ FUNDUSA GALERIJE UMJETNINA“ u srijedu, 11. svibnja 2016. u 12 sati u izložbenom prostoru Galerije umjetnina NMZ, Medulićeva 2, Zadar.

Izložba se organizira u povodu Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, koji se ove godine obilježava s temom „Muzeji i kulturni krajolici“.

Izložba je didaktičkog karaktera, a obuhvaća 38 djela nastalih u različitim umjetničkim pravcima, stilovima i tehnikama te kronološki prati razvoj krajolika u slikarstvu od 16. stoljeća do danas.

Korištenjem pametnih telefona, izložena djela moći će se pratiti putem audio vodiča kojeg su kreirali učenici Gimnazije Franje Petrić, kao i audio projekt Soundscapesmultimedijalnog umjetnika Roberta Vodanovića Čopora.

Uz izložbu će biti priređene radionice, igraonice i vodstva o čemu detaljnije pročitajte na linku:

http://nmz.hr/vijest/izlozba-krajolici-iz-fundusa-galerije-umjetnina-u-povodu-nadolazeceg-medunarodnog-dana-muzeja-05-05-2016