U SUBOTU NA NARODNOM TRGU Pomozite siromašnim Vukovarcima koliko možete U SUBOTU NA NARODNOM TRGU Pomozite siromašnim Vukovarcima koliko možete
U subotu, 5. prosinca 2015. godine na Narodnom trgu u Zadru u vremenu od 9 do 13,30 održat će se prigodni glazbeno-scenski program uz... U SUBOTU NA NARODNOM TRGU Pomozite siromašnim Vukovarcima koliko možete

U subotu, 5. prosinca 2015. godine na Narodnom trgu u Zadru u vremenu od 9 do 13,30 održat će se prigodni glazbeno-scenski program uz prikupljanje donacija za najugroženije stanovnike Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Ovo je 19. humanitarna akcija za grad heroj.
Zadrani se tako mole da dođu u subotu, 5. prosinca  na Narodni trg i donesu pomoć u obliku hrane i higijenskih potrepština, jer to je tamošnjem stanovništvu najpotrebnije. Oni koji su u mogućnosti mogu donirati novčana sredstva koja će se također prikupljati na Narodnom trgu ili uplatiti na žiro račun Caritasa vukovarskog dekanata HR0725000091102034879. U prigodnom programu za pomoć Vukovaru nastupit će čak 32 izvođača među kojima su školski zborovi , muške i ženske klape, pjevači među kojima Ivica Sikirić Ićo, Tomislav Bralić i klapa Intrade te brojni drugi. Slijedeći tjedan namirnice i higijenske potrepštine prikupljat će se kao i do sada po školama i vrtićima.

Kao i obično, u nedjelju, 6. prosinca rano ujutro, iz Zadra kreću 2 autobusa hodočasnika koji će se u Vukovaru pokloniti svim žrtvama srbočetničke agresije te posjetiti Memorijalno groblje, Spomen Dom na Ovčari, pastoralni centar Svetoga Bone, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici te dvorac Eltz.