U subotu ‘Raspivano Bibinje’ – susret klapa s tradicijom dugom 39 godina! U subotu ‘Raspivano Bibinje’ – susret klapa s tradicijom dugom 39 godina!
Sve je spremno za najpoznatiji i najstariji klapski susret Zadarske županije, Raspivano Bibinje. U subotu, 10. kolovoza na Trgu Sri sela okupit će se... U subotu ‘Raspivano Bibinje’ – susret klapa s tradicijom dugom 39 godina!

Sve je spremno za najpoznatiji i najstariji klapski susret Zadarske županije, Raspivano Bibinje. U subotu, 10. kolovoza na Trgu Sri sela okupit će se najbolje klape i tako nastaviti tradiciju dugu 39 godina. Smotra počinje u 20:30 sati, ulaz je besplatan.

–          Vjerujem kako će ovogodišnji susret klapa opravdati očekivanja publike i pozivam sve da budu sutra s nama. Tradicija od 39 godina je velika i značajna pogotovo uzmemo li u obzir da je u ono vrijeme bilo teško organizirati susrete. Stoga koristim priliku da se u ime Općine Bibinje i u svoje osobno ime zahvalim utemeljiteljima ovog klapskog susreta. Napravili su nešto čime se ponosimo. Koristim ovu priliku da zahvalim svima pokroviteljima, sponzorima te svima, koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se tradicija klapske pisme u Bibinjama nastavi – rekao je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

raspivano b (33)_resize

Na ovom poznatom klapskom događaju i ove će godine nastupiti dvije domaće klape. Ženska Klapa Garofuli i Klapa Bibinje. Ove godine dolaze i pobjednici FDK Omiš Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog.

Klapa Vinčace, od svog osnutka 1999. godine pa do danas, zabilježila je niz izvanrednih rezultata i priznanja. Davne 2000. godine klapa Vinčace osvojila je 1. nagradu stručnog povjerenstva za najboljeg debitanta na 34. Festivalu u Omišu, a uz ovogodišnju senzacionalnu četvrtu pobjedu u Omišu, vrijedi spomenuti i pobjede na Međunarodnom festivalu zborova u Veroni, Festivalu klapa u Senju, festivalu Melodije Kvarnera, te Festival istarskih klapa u Buzetu.

–          Klapa Vinčace napokon s užitkom dolazi u Bibinje na 39. Susret klapa, čuli smo puno lipoga o Raspivanom Bibinju i drago nam je da smo u ovoj našoj ljetnoj gužvi uspjeli napokon naći vremena da dođemo u Bibinje. Pozivamo svih da dođu uživati s nama u klapskoj pismi – rekao nam je Mario Butorac, bariton ove poznate klape.

Iz Dubrovnika poseban zvuk donosi Klapa Kaše, trostruki pobjednici Omiša i jedna od najnagrađivanijih klapa u Hrvatskoj.

–          Radujemo se ponovnom dolasku u Bibinje i pozivamo sve ljubitelje klapske pisme da dođu u Bibinje –  rekao nam je Vicko Dragovjević iz Klape Kaše.

Klapa Garofuli Bibinje 7-800x421

Svukupno na ovogodišnjem susretu nastupit će 10 klapa; Klapa Bibinje i Klapa Garofuli (ž)  iz Bibinja, Klapa Koporan (m) iz Poličnika, Klapa Zikva (ž) iz Pašmana, Klapa Skradinski buk (mj) iz Skradina, Klapa Bunari (m) iz Vodica, Vokalisti Salone (m) iz Solina, Klapa Kaše (m) iz Dubrovnika, Klapa Luka (ž) iz Rijeke, te Klapa Vinčace (m) iz Novog Vinodolskog. Posebni gosti večeri su mandolinski sastav MOBA i bibinjski pjesnik Ante Sikirić. Voditelji Susreta su Vlatka Vučić Marasović i Branko Uvodić.

Susret čiji su sinonimi opuštenost, dalmatinski štih, klapska borba za pljesak i bis te zajedničko druženje, poslije Omiša i Skradina najstariji je u Hrvatskoj.

39. Susret klapa Raspivano Bibinje, 10. kolovoza 2019. godine u rustikalnom ambijentu na Trgu sri sela, odmah nakon loncijanja zvona na crkvi Sv. Roka. Dođite u Bibinje i guštajte u klapskoj pismi. Dobro došli!

raspivano b (16)_resize

39RASPIVANOBIBINJE - plakat zadnji-2-768x1087