U SUBOTU Svečano otvorenje Adventa na Viru; Očekuje nas bogat program! U SUBOTU Svečano otvorenje Adventa na Viru; Očekuje nas bogat program!
Iako postoje već šest godina tijekom kojih su odradili više stotina koncerata i ostavili na tisuće pravih i improviziranih pozornica iza sebe, pa čak... U SUBOTU Svečano otvorenje Adventa na Viru; Očekuje nas bogat program!

Iako postoje već šest godina tijekom kojih su odradili više stotina koncerata i ostavili na tisuće pravih i improviziranih pozornica iza sebe, pa čak u međuvremenu nastupili u njujorškom Carnegie Hallu ili Supertalentu, kada su dobili zlatni gumb kao prvi izvođači kojima je to pošlo za rukom ili glasom, na otoku Viru nikad nisu pjevali. Mladi zadarski sveučilištarci i pjevači iz proslavljenog a cappella zbora A.K.A. Crescendo, napokon će se predstaviti virskoj publici u subotu 30. studenoga. Povod nije mogao biti ljepši: otvaranje manifestacije Advent na Viru.

– Otvorit ćemo manifestaciju s nekoliko božićnih pjesama. Izbor je veliki, pa se još nismo odlučili što ćemo pjevati, ali u pitanju će biti šest domaćih i stranih pjesama – kaže u ime zadarskog sveučilišnog zbora Lucija Grabovac. Lucija je studentica knjižničarstva i informacijskih znanosti na Sveučilištu u Zadru s dugom pjevačkom karijerom tijekom koje je s klapom Anima Maris nastupila na Virskoj terci, pa joj virska pozornica nije nepoznata, ali ovo će joj biti prvi virski nastup s A.K.A. Crescendom.
– Svi jedva čekamo nastup. Nismo nikad pjevali na otoku, iako nas ljudi iz Vir turizma i virske Turističke zajednice zovu već nekoliko godina. Jednostavno nam se zbog drugih obaveza nikad nije poklopilo, ali sada napokon jest – govori Lucija. Jasno je i zašto se tako dugo čekalo na pravi trenutak; virski nastup tek je jedan u nizu, jer zbor A.K.A. Crescendo do kraja godine nastupa od Trogira do Rijeke, Istre i Zagreba, odnosno po cijeloj Hrvatskoj.
– Jedino nas neće biti u Slavoniji. Pokušali smo organizirati koncert u Osijeku, jer nam je jedan dečko u sastavu Osječanin, ali nam je program toliko bukiran da nismo pronašli slobodan termin – kaže Lucija. Dakle, napokon, u subotnjem programu otvaranja manifestacije Advent na Viru (18 sati) pjeva zadarski A.K.A. Crescendo, a pored zadarskih studenata slušat ćemo domaću klapu Puntadura i legendarni zadarski Forum te uživati u plesnom performansu virskih Zumbi, kao i u otvaranju dječje Božićne čarolije u šatoru na prostoru boćališta, odnosno lanjskog klizališta. Evo redoslijeda programa: počinje se s paljenjem prve adventske svijeće, potom pjeva mješovita klapa Puntadura, pa nastupa A.K.A. Crescendo, a nakon zadarskih sveučilištaraca plešu cure iz virske Zumbe te za kraj slijedi koncert grupe Forum.

OKVIR: Dječji kutak Božićne čarolije
Zavirili smo u kutak Božićne čarolije pod šatorom lanjskog klizališta i uvjerili se u primamljivo šarenilo te mnoštvo sadržaja za najmlađe Viranke i Virane. Nema sumnje kako će tijekom Adventa na Viru virski mališani uživati u svom omiljenom adventskom kutku u društvu s igračkama, omiljenim likovima i prostoru za igru. Božićna čarolija vrata svoga svijeta otvorit će u subotu od 18 sati.