U teškoj prometnoj nesreći kod Zemunika poginuo 54-godišnji muškarac

Danas, 01. ožujka 2024. godine oko 17.20 sati na županijskoj cesti ŽC-6011, između Zemunika i Smokovića dogodila se prometna nesreća, u kojoj je smrtno stradala jedna muška osoba.

Na mjesto događaja su odmah upućene sve žurne službe, a prema prvim informacijama u prometnoj nesreći su sudjelovala dva vozila.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do prometne nesreće došlo kada je 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao kombi vozilom zadarskih registracijskih oznaka te dolaskom do raskrižja II. Ulice i XIV. Ulice, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, uslijed čega prelazi u prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera. Potom se vozilom vraća u svoju prometnu traku gdje prednjim dijelom vozila udara u prednji dio teretnog vozila zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin, koji je u namjeri da izbjegne sudar vozilom prešao u prometnu traku s kojom se iz suprotnog smjera kretao 52-godišnjak.

U prometnoj nesreći, na mjestu događaja smrtno je stradao 54-godišnjak, dok 46-godišnji vozač teretnog automobila i putnik iz istog vozila nisu ozlijeđeni.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

U vremenu od 17.30 do 22.40 sati, zbog očevida prometne nesreće za sav promet bila je zatvorena cesta na navedenoj dionici, a promet se odvijao obilaznim pravcima.