U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist

Jučer, 21. kolovoza u 15.11 sati u Zadru u Ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti, došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao motociklist.

Na mjestu događaja je proveden očevid,  a prema rezultatima očevida provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, sumnja se kako se 65-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući automobilom čakovečkih registarskih oznaka uključivala u promet te zbog nepropuštanja vozila s prednošću prolaska, u automobil udara motocikl čakovečkih registarskih oznaka koji se kretao iz smjera Bibinja prema Zadru, a nakon čega motocikl udara u stup javne rasvjete.


          Vozač motocikla, 31-godišnji državljanin Švedske, od zadobivenih ozljeda je preminuo na mjestu događaja te je tijelo nakon pregleda mrtvozornika prevezeno na patologiju radi provođenja obdukcije.

Za vrijeme provođenja očevida, od 15.38 do 18.03 sati, promet navedenom dionicom ceste bio je obustavljen, te se odvijao obilaznim pravcima.

Policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.