U Tkonu svečano otvoren Interpretacijski centar Pomorske baštine U Tkonu svečano otvoren Interpretacijski centar Pomorske baštine
U Tkonu je prigodom Dana općine i blagdana nebeskog zaštitnika Sv. Benedikta svečano otvoren Interpretacijski centar Pomorske baštine u sklopu projekta Arca Adriatica.Prethodno je... U Tkonu svečano otvoren Interpretacijski centar Pomorske baštine


U Tkonu je prigodom Dana općine i blagdana nebeskog zaštitnika Sv. Benedikta svečano otvoren Interpretacijski centar Pomorske baštine u sklopu projekta Arca Adriatica.
Prethodno je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena priznanja, koja su ove godine zaslužili otac Jeronim Adam Marin, prior benediktinskog samostana na Ćokovcu te Vojko Bobić, Stanislav Kuštera i Josip Smoljan.
U ime Zadarske županije obratio se zamjenik župana Šime Vicković istaknuvši, uz ostalo, da je nova trajektna luka Tkon, vrijedna više od 32 milijuna kuna, konkretan pokazatelj sinergije općinske, županijske i državne vlasti u uspješnom korištenju EU sredstava.