U VELIKOJ POLICIJSKOJ AKCIJI U ZADRU Uhićeno pet dilera kokaina!

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su višemjesečno istraživanje nad više osoba koje se sumnjiči za zlouporabu opojnih droga.
39-godišnjeg državljanina Italije se sumnjiči da je, u proteklih nekoliko mjeseci, angažirao četvoricu muškaraca u dobi od 36, 38, 39 i 42 godine, radi preprodaje gotovo 200 grama kokaina, vrijednog 100-ak tisuća kuna.
U sklopu opsežnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave zadarske su početkom rujna, u Ulici Ante Starčevića u Zadru, zatekli 39-godišnjaka sa 100 grama kokaina za kojeg se sumnja da ga je nabavio na nagovor i za račun 39-godišnjeg talijanskog državljanina.
Početkom listopada, na zadarskom području policajci su zatekli 42-godišnjaka s 50 grama kokaina i nekoliko desetaka tisuća kuna također namijenjenih 39-godišnjaku.
Potkraj listopada policajci su na zadarskom području zatekli 36-godišnjaka s 30 grama kokaina kojeg je trebao predati 39-godišnjaku.
Sva pronađena droga i novac su im oduzeti.
U završnici istraživanja, u srijedu su na zadarskom području uhićeni 39-godišnjak, 36-godišnjak i 38-godišnjak kod kojih su pronađene manje količine kokaina i marihuane te mobilni telefoni i drugi predmeti povezani s ovim kriminalističkim istraživanjem, a nakon obrade svi su, uz kaznene prijave zbog sumnje u više kaznenih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama, privedeni pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.