U Zadru će se održati Adidas Next Generation turnir, službeni natjecateljski turnir Eurolige

Idućeg tjedna u Zadru održava se Adidas Next Generation turnir, službeni natjecateljski turnir Eurolige. Neke od najboljih mladih momčadi Europe igrat će u dvorani Krešimir Ćosić od 3. d 5. ožujka. U petak i subotu igra se po šest, dok nas u nedjelju očekuju četiri utakmice za plasman.

„Sve je spremno iz organizacijskog aspekta. Prvu momčad očekujemo već u utorak kada dolazi ANGT tim te dan iza Barcelona. Do kraja tjedna očekujemo i sve ostale ekipe. Ne možemo dočekati sam početak turnira na kojem sudjeluje i KK Zadar. Ovaj se turnir po prvi puta u povijesti događa u Hrvatskoj, kao službeni kvalifikacijski turnir Eurolige!“ – izjavila je Zdenka Zrilić iz tvrtke Sport Event, organizatora turnira.

Pomladak KK Zadar imat će tako prilike odmjeriti snage s klubovima Casademont Zaragoza, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija Ljubljana, Stellazzurra Rim, Helsinki Basketball Academy te ANGT timom.

„Ovo je jedna velika pozornica za naše mlade igrače. Na Adidas Next Generation turniru igrali su neki od najboljih igrača današnjice kao što su Luka Dončić i drugi. Nadam se da ćemo pružit što bolje igre i prikazat se u dobrom svjetlu što se tiče naših mladih igrača te kluba!“ – izjavio je trener zadarskih juniora Roko Jurlina i dodao: „Spremni smo, imali smo dosta jakih utakmica. Igrači su dosta iskusniji nego što je to bilo na početku sezone. Vjerujem u njih!“

Ulaznice za turnir mogu se kupiti na prodajnom mjestu na ŠC Višnjiku po cijeni od 5 eura za dnevnu kartu koja uključe svih šest utakmica petkom i subotom, te četiri u nedjelju.

„Velika je čast i zadovoljstvo da imamo izvrsnu suradnju s tvrtkom Sport Event koja je dovela ovaj turnir u Zadar. Ovo je još jedna velika promocija sportskog centra Višnjik. Mi smo s raznim događanjima od prethodnih godina na jednoj karti Europe. Imamo veliku priliku za razvitak sportskog turizma!“ – izjavio je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

Uz sam turnir, u nedjelju nas na Višnjiku očekuje i Kids’ Day na koji se u subotu ujutro na Narodnom trgu mogu prijaviti roditelj i dijete. Bit će zanimljivo vidjeti kako igraju dvije generacije zajedno.

ANGT ove sezone obilježava 20. izdanje. Na natjecanju su igrali i danas brojni uspješni igrači Eurolige i NBA poput Luke Dončića, Alberta Abaldea, Goge Bitadzea, Luigija Datomea, Vasilija Micića, Nikole Mirotića, Donatasa Motiejunasa, Darija Šarića, Miloša Teodosića, Jonasa Valanciunasa i Victora Wembanyama.