U Zadru nastupile folklorne skupine iz Litve U Zadru nastupile folklorne skupine iz Litve
Povodom Dana neovisnosti Republike Litve, koji se obilježava 11. ožujka 2019., u Zadru su na Narodnom trgu nastupili svirači i plesači, članovi ansambla „Raskila“ iz grada... U Zadru nastupile folklorne skupine iz Litve

Povodom Dana neovisnosti Republike Litve, koji se obilježava 11. ožujka 2019., u Zadru su na Narodnom trgu nastupili svirači i plesači, članovi ansambla „Raskila“ iz grada Raseiniaija.

 Rezultat je to dugogodišnje suradnje Grada Zadra i Veleposlanstva Republike Litve te počasne konzulice Republike Litve u Republici Hrvatskoj, gđe Rime Koić koja je u Zadar i Zadarsku županiju tijekom proteklih godina dovela brojne grupe iz raznih dijelova Litve.  Ovom prigodom Zadar je posjetio 2. tajnik veleposlanstva Republike Litve u Zagrebu, g. Edvard Vickun i tajnica veleposlanice, gđa Renata Pelenokaitė te su se susreli s pročelnikom Ureda gradonačelnika, g. Nevenom Klarinom i voditeljicom Odsjeka za međunarodnu suradnju, gđom Anitom Gržan Martinović i porazgovarali o mogućnostima proširenja daljnje suradnje.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.