U ZADRU NEMA NEUSPJELIH HUMANITARNIH AKCIJA I kad nemaju, ljudi rado pomažu!

U posljednje vrijeme zaredale du se humanitarne akcije kojima je cilj pomoći oboljelim osobama kojima treba novac za liječenje ili nastavak liječenja.

Na žalost, puno je teških situacija. Jednoj obitelji se pomogne, ubrzo se pojavi druga koja je u još težoj situaciji i tako iz godine u godinu.

Zdravstveni sustav je, bez dvojbi, ispod razine, jer žalosno je da građani u teškoj situaciji, kada su bolesni i očajni, moraju izlaziti u javnost, dijeliti svoje probleme i muke sa svima, te moliti za pomoć.

Međutim, unatoč tome što je većina građana osiromašena, nezaposlena, s malim plaćama, velikim troškovima, kreditima, ili neredovitim primanjima, s ponosom možemo reći da nema humanitarne akcije koja nije uspjela.

Sredstva potrebna za liječenje su se prikupila i više naših sugrađana i sugrađanki zahvaljujući tome je i preživjelo. Bilo je i situacija kada je bolest bila jača, međutim građani su dali sve od sebe da pomognu, ali sudbina je htjela da to ne bude dovoljno.

I ovih dana u tijeku su tri humanitarne akcije za koje svi čuli, a mnogi i sudjelovali – za Antoniju Maričić, Dariju Šimunov i Valentina Babaića.

Stoga još jednom pozivamo sve koji do sada nisu to učinili, da odvoje koliko mogu i pomognu.