U Zadru započelo snimanje britanske serije “Running around the world”

U Zadru je jučer (29.09.) počelo snimanje britanskog serijala Running around the world koje će na području Zadarske županije trajati do petka, 02. listopada. Kamera prati Maxa i Benja Cavea, mlade Britance koji se bave parkour-om, adrenalinskim sportom, ili prema nekim tumačenjima prirodnom metodom razvijanja ljudskog tijela s ciljem bržeg i efikasnijeg kretanja.

Max i Benj Cave, nakon što su odradili snimanja u tri oblačne, kišne i maglovite epizode u Kopenhagenu, Londonu i Parizu, stižu u sunčani Zadar u kojem je počelo snimanje četvrte epizode od ukupno deset planiranih.

Uglavnom će se snimati u europskim gradovima, ali razmišlja se i o snimanju u Indiji i Južnoj Americi. Prva epizoda trebala bi biti emitirana u ožujku 2016. godine za gledatelje u Velikoj Britaniji na novom tv kanalu Insight.

Parkour je disciplina koju je razvila vojska kao napredni trening s preprekama za vojnike koji u najkraćem mogućem vremenu moraju doći od točke A do točke B.

To čine koristeći svoje tijelo i prepreke koje nalaze na putu a pomoću kojih mogu skočiti više ili dalje. Parkour obuhvaća penjanje, preskakanje prepreka, trčanje, ljuljanje, skakanje, kotrljanje, hodanje po sve četiri itd. Ovaj zanimljiv sport razvili su u Francuskoj Raymond Belle, David Belle i Sebastien Foucan.