U ŽUPANIJI OTVOREN URED PREDSJEDNICE Župan Zrilić joj poželio dobrodošlicu! U ŽUPANIJI OTVOREN URED PREDSJEDNICE Župan Zrilić joj poželio dobrodošlicu!
Svečanim podizanjem zastave jutros točno u 9 sati Zadar je postao centar Hrvatske. Iduća četiri dana ured predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović preseljen je... U ŽUPANIJI OTVOREN URED PREDSJEDNICE Župan Zrilić joj poželio dobrodošlicu!

Svečanim podizanjem zastave jutros točno u 9 sati Zadar je postao centar Hrvatske. Iduća četiri dana ured predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović preseljen je u Zadarski županiju odakle će predsjednica obavljati sve svoje državničke i protokolarne dužnosti.
Ured je otvoren jutros pred prepunim Domom županije gdje su predsjednicu dočekali domaćini, zadarski župan Stipe Zrilić i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Uz himnu Republike Hrvatske koju je izveo Djevojački zbor glazbene škole Blagoje Bersa, zastavu predsjednice podigao je učenik gimnazije Franje Petrića Marko Miočić koji je prošle godine osvojio prvo mjesto na državnoj razini.
„Dobrodošli u grad star preko 3000 godina u koji su prije vas dolazili veliki i slavni dužnosnici, počevši od papa Aleksandra III, prvog poglavara katoličke crkve, Ivana Pavla Drugog i dr. Franje Tuđmana, ali vi ste prvi koji ste u ovaj grad preselili svoj ured i zahvaljujući vama Zadar će biti centar Hrvatske. Dobrodošli u grad ljudi koji vas cijene, poštuju i vole“ , rekao je gradonačelnik Kalmeta u svom pozdravnom govoru.
„Vaš dolazak u Zadarsku županiju za nas koji ju vodimo, ali vjerujem i za sve žitelje, velika je čast. Prošle godine bili ste našom dragom gošćom na obilježavanju Dana Županije, ove godine posebno nas veseli činjenica da ste za svoj dolazak odabrali početak naših Županijskih dana. Vaša želja da se izravno upoznate s problemima ovdje na terenu hvale je vrijedna aktivnost koja odražava Vašu visoku profesionalnost u obnašanju predsjedničke dužnosti.“ rekao je župan Stipe Zrilić.
U ova četiri dana predsjednica će u Zadru boraviti samo danas dok će svo ostalo vrijeme provesti na otocima zadarskog arhipelaga. Upravo tu činjenicu i župan Stipe Zrilić i sama predsjednica istaknuli su kao najveću vrijednost njezina boravka na ovom području.
„Lijepo je vidjeti kako se Zadar razvija, ovo je jedina od tri županije u Hrvatskoj kojoj raste broj stanovnika, no nažalost, naši su otoci uglavnom pusti, zaslužuju puno više nego što im danas dajemo. Zato želim vidjeti kako naši otočani žive izvan sezone, kako je našim školarcima i njihovim nastavnicima, kako je ribarima i umirovljenicima od kojih mnogi žive sami u osami otoka. Drago mi je da će samnom na ovom putu biti vladini stručnjaci s namjerom da potičemo projekte koji će razvijati promet i prije svega digitalizaciju kako bi mladim otočanima pružili šansu da ostanu na svom škoju i rade za bilo koga na svijetu. Sve preduvjete koje imamo su sjajni, nadam se samo da ćemo ih iskoristiti – rekla je predsjednica u svom prvom obraćanju u zadarskom uredu dodavši kako se “u prekrasnom Zadru uvijek tako divno osjeća”.
Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ušla u svoj privremeni ured, održala je sastanak sa županom , zamjenicima župana i pročelnicima. Župan je predsjednicu kroz prigodnu prezentaciju upoznao s prirodnim obilježjima i gospodarskim potencijalima Županije, razvojnim projektima i turističkim kapacitetima te ostalim važnim i aktualnim temama iz područja regionalne samouprave.

Izvor: Zadarska županija

12901497_995067767246484_5249918832480110724_o-800x533