Učenice OŠ Smiljevac osvojile su naslov prvakinja Dalmacije u šahu!

Šahistice OŠ Smiljevac osvojile su naslov prvakinja Dalmacije na netom završenom regionalnom natjecanju osnovnih škola, koje se održalo u dvorani Omladinskog hostela u Zadru.

Put za šahistice Smiljevca započeo je fenomenalnim uspjehom na Županijskom natjecanju gdje su ostvarile 20 pobjeda iz isto toliko mečeva što po riječima sudca turnira Veljka Šagija do sad nije zabilježeno.

Na regionalnom natjecanju uz Jelsu, koja je bila glavni favorit, prvom mjestu su se nadale i šahistice Blata koje su branile prošlogodišnju titulu.

Šahistice Smiljevca nastupile su bez ponajbolje igračice Ane Kardum koja pored šaha ostvaruje uspješne rezultate iz fizike i matematike.

U 1. kolu Smiljevčanke su odigrale borbenih 2:2 protiv Jelse s Hvara te su sve nade polagale u odlučujući završni meč protiv šahistica iz Blata s Korčule.

U odlučujućem meču Smiljevčanke su pobijedile 3:1 i time osigurale 1. mjesto u Dalmaciji te nastup na Državnom prvenstvu u Poreču koje je na rasporedu u travnju.

Ovaj hvalevrijedan uspjeh pod mentorstvom prof. Ivana Jakića ostvarile su odlične učenice škole Smiljevac: Mihaela Burčul, Leonarda Lasić, Rafaela Burčul, Mia Klasić i Ana Kardum.