Učenici kuhaju slatka i slana jela uz mentora Renata Kraljeva

Tri slana i tri slatka jela s jagodama spremat će danas zadarski srednjoškolci kako bi pokazali kako modernizirati nastavu u strukovnim školama sukladno potrebama tržišta rada. Ovim projektom pozabavili su se u zadarskoj Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića.

Kako ove metode izgledaju u praksi vidjeti ćemo danas na prezentaciji Jela od jagode koja su osmislili učenici i profesori ove škole. Na prezentaciji u Impact centru kuhar Renato Kraljev će zajedno s učenicima pripremati tri slana i tri slatka jela s jagodama.

Projektom se želi povećati interes za uzgoj i konzumaciju jagoda u Zadarskoj županiji, koja ima pogodnu klimu i ostale potrebne uvjete za rast ovog iznimno zdravog i ukusnog voća (jagode su bogate vitaminom C, magnezijem, željezom i folnom kiselinom).

Na projektu sudjeluje pet projektnih partnera:nositelj projekta Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadarska županija, Grad Zadar, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda i Srednja škola braće Radić iz Kaštel Štafilića. Projekt je započeo u travnju 2015. godine i traje do travnja 2016. Prezentacija novih osmišljenih jela na temu jagode dio je projekta „Primjena inovativnih metoda podučavanja i komunikacije sukladno smjernicama ruralnog razvoja“ a započeo je 9. svibnja 2015. godine.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada“ u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u Zadru.