Učestale provale i krađe u svim dijelovima Zadarske županije

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krađu.

Naime, sumnjiči ga se da je u prosincu 2022. godine u Stankovcima otuđio automobil zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 20-godišnjaka.


            Krajem siječnja ove godine, automobil je pronađen na području Policijske uprave šibensko-kninske te nakon provedenog očevida, vraćen vlasniku.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 20-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Krađa.

Teška krađa

          U subotu, 15. srpnja u Zadru u Ulici Frane Alfirevića, nepoznati počinitelj je provalio u stan odakle je otuđio novac i zlatni nakit u vlasništvu 57-godišnjakinje.

         Materijalna šteta je oko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

           Krađa

S petka na subotu, 13./14. srpnja na predjelu Crvenih kuća, nepoznati počinitelj otuđio je skuter u vlasništvu štetu 19-godišnjaka.

  Materijalna šteta iznosi više stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

U petak, 14. srpnja u Zadru na Poluotoku, nepoznati počinitelj je iz broda u vlasništvu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio torbicu s mobitelom, ključevima od vozila te raznom dokumentacijom.

         Materijalna šteta je nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U petak, 14. srpnja u Benkovcu nepoznati počinitelj je iz novčanika otuđio novac u vlasništvu 21-godišnje hrvatske državljanke.

          Materijalna šteta iznosi više od 100 eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

  U subotu, 15. srpnja na predjelu Arbanasa, na štetu 25-godišnjeg državljanina Mađarske nepoznati počinitelj otuđio je električni romobil, vrijednosti nekoliko stotina eura. Protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Sa subote na nedjelju, 15./16. srpnja u Biogradu nepoznati počinitelj je otuđio dva bicikla u vlasništvu 45-godišnjeg hrvatskog državljanina. 

          Materijalna šteta iznosi oko 2 tisuće eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

U nedjelju, 16. srpnja u Zadru na predjelu Poluotoka nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 38-godišnjeg stranog državljanina. 

Također, u nedjelju 22-godišnjaku u Petrčanima i 38-godišnjem državljaninu Italije u Ninu, nepoznati počinitelj je otuđio mobitel.

          Kaznenim djelom krađe, pričinjena im je materijalna šteta u ukupnom iznosu nekoliko tisuća eura te se protiv nepoznatih počinitelja, državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.