Udruga ratnih specijalaca Poskoci Zadar u subotu slavi 32. godišnjicu osnutka Udruga ratnih specijalaca Poskoci Zadar u subotu slavi 32. godišnjicu osnutka
Udruga specijalaca Domovinskog rata Poskoci Zadar, čiji je predsjednik Petar Strmota, ove godine obilježava 32. godišnjicu osnutka. Prigodni program kojim se želi prisjetiti važnih... Udruga ratnih specijalaca Poskoci Zadar u subotu slavi 32. godišnjicu osnutka

Udruga specijalaca Domovinskog rata Poskoci Zadar, čiji je predsjednik Petar Strmota, ove godine obilježava 32. godišnjicu osnutka.

Prigodni program kojim se želi prisjetiti važnih dana koje su proveli u Domovinskom ratu dajući značajan doprinos u obrani Hrvatske, nabavljeni je za subotu, 15. listopada.

U jutarnjim satima poklonit će se žrtvama Domovinskog rata u spomen sobi u PC „Franko Lisica”, postrojiti se na mjestu osnutka, kod nekadašnje Čazme na Relji, položiti vijence na središnji križ Gradskog groblja i sudjelovati na svetoj misi u crkvi sv. Šime.

Svečana akademija održat će se u Providurovoj palači s početkom u 12 sati, kada će se otvoriti i prigodna izložba s fotografijama specijalaca u Domovinskom ratu.

Podsjetimo, zapovjednici Specijalaca bili su Đuro Župan, Svemir Vrsaljko, Nikola Šindija i Anton Dražina. Kroz postrojbu je prošlo preko 1.200 policajaca, a život u obrani Hrvatske dali su: Franko Lisica, Sveto Denona, Dragan Žunić, Ante Baljak i Marko Vulić.