Uhićen 80-godišnjak; Uz pištolj, prigušivač i automatsku pušku, imao i dosta streljiva Uhićen 80-godišnjak; Uz pištolj, prigušivač i automatsku pušku, imao i dosta streljiva
Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje vatrenog oružja... Uhićen 80-godišnjak; Uz pištolj, prigušivač i automatsku pušku, imao i dosta streljiva

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava.

Sumnjiči ga se da je 21. srpnja u večernjim satima u mjestu na otoku Ugljanu neovlašteno ispalio jedan hitac iz pištolja kojeg nelegalno posjeduje. Pištolju mu je oduzet te je iste večeri doveden u prostorije policije.
      
Daljnjim, kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je izvršena pretraga doma i prostorija koje osumnjičen koristi, pronađena je jedna automatska puška, tri spremnika za streljivo, 226 komada streljiva te prigušivač.

Oružje  koje je nelegalno posjedovao mu je oduzeto, a  protiv osumnjičenog se nadležnom državnom ovdjetništvu podnosi kaznena prijava.

Zbog neovlaštenog pucanja iz pištolja, protiv istog slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.