UHIĆEN PREVARANT Izvarao 17 osoba za 500 tisuća kuna!

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 39-godišnjakom koje se sumnjiči za kaznena djela prijevara na štetu sedamnaest osoba.

46-godišnjaka se tako sumnjiči da je, u proteklih nekoliko mjeseci, stupio u kontakt s više osoba s područja zadarske županije i lažno se predstavivši kao posrednik pri rješavanju statusa mirovine, od njih primio nekoliko desetaka tisuća kuna.

39-godišnjaka se sumnjiči da je, lažno se predstavljajući kao djelatnik agencije za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, stupio u kontakt s više osoba te od njih, na ime svojih usluga pri posredovanju kao i izradi projektne dokumentacije, primio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Materijalna šteta iznosi gotovo 500 tisuća kuna, a oni su uz kaznenu prijavu privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

S obzirom na saznanja o tome da su na opisane načine prevarili i druge osobe, ovo kriminalističko istraživanje se nastavlja.