UHIĆENI LOPOVI: Ukrali gumenjake, jet skije, vanbrodske motore…

 

Policijski službenici I policijske postaje Zadar u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom slovačkih državljana u dobi od 40 i 27 godina  koje se sumnjiči da su tijekom ljeta, na zadarskom i riječkom području, otuđivali gumenjake, vanbrodske motore, jet-skije i ronilačku opremu vrijedne više stotina tisuća kuna.

Tako ih se sumnjiči da su u travnju, na Viru, provalili u kuću u vlasništvu češkog državljanina iz koje su otuđili dva jet-skija Yamaha s prikolicama, dva kompleta ronilačke opreme i odijela za jet-ski vrijedne preko sto tisuća kuna.

Također ih se sumnjiči za krađu vanbrodskog motora iz dvorišta kuće u vlasništvu 59-godišnjaka vrijednog 70-ak tisuća kuna, kao i da su u travnju, u Ninu, s parkirališta ispred zgrade, otuđili jet-ski s prikolicom i čekić za mini bager težak 150 kg vrijedne preko 30 tisuća kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta pronađen je u njihovim objektima na Silbi, a dio na području Zadra te su vraćeni vlasnicima.

Zbog sumnje u počinjenje sličnih kaznenih djela na području Kvarnera osumnjičeni su uhićeni i nakon kriminalističkog istraživanja privedeni sucu istrage Županijskog suda u Rijeci.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi saznanja o tome da su počinili još ovakvih kaznenih djela i pritom na otuđenim plovilima i vanbrodskim motorima mijenjali brojeve šasija te ih prevozili izvan granica RH.