Uloženo 2,7 milijuna kuna u Maslenicu – sigurnije je i ugodnije mjesto za život! Uloženo 2,7 milijuna kuna u Maslenicu – sigurnije je i ugodnije mjesto za život!
Novo stubište za siguran silazak na plažu, novi nogostupi na prometnicama i nova rasvjeta dio su velikih infrastrukturnih projekata Općine Jasenice za poboljšanje života... Uloženo 2,7 milijuna kuna u Maslenicu – sigurnije je i ugodnije mjesto za život!

Novo stubište za siguran silazak na plažu, novi nogostupi na prometnicama i nova rasvjeta dio su velikih infrastrukturnih projekata Općine Jasenice za poboljšanje života stanovnika Maslenice. Program podrške brdsko-planinskim područjima koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ima za cilj pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja. Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne razine i predstavlja podršku u unaprjeđenju društvene, komunalne, socijalne i javne infrastrukture te pripremi infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak te sanaciju šteta na infrastrukturnim građevinama nastalih uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinsko područje

Martin Baričević 800x415

Načelnik Martin Baričević 

„U sklopu ovog programa, aplicirali smo „Izgradnju stubišta kod utovarnog mosta u Maslenici“ te potpisali ugovor vrijedan više od 385 tisuća kuna“, kaže načelnik Općine Jasenice Martin Baričević.

Samim projektom sanirane su štete nastalih uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko – planinsko područje.

„Tako smo svim mještanima Općine olakšali siguran silazak na plažu u Maslenici koji prije nije bilo moguć. Sada imamo dodatnu lokaciju za rekreaciju u zagrljaju Novigradskog mora za sve zainteresirane mještane, te smo spojili područje od utovarnog mosta s plažom, gotovo i s rivom u Maslenici“, naglašava Baričević i dodaje kako će ovo unapređenje infrastrukture direktno utjecati i na razvoj turizma.

Radovi su obuhvaćali pripremne radove, demontaže i rušenja, zemljane radove, betonsko i armirano – betonske radove, armiračke radove i bravarske radove, a predmetne radove izvodila je firma MONDO – KOP.

Osim olakšanog prilaska plaži, olakšano je i kretanje po mjestu. U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2020. godinu od strane Ministarstva unutarnjih poslova aplicirali su projekt Sanacije opasnih mjesta kroz pojačano održavanje lokalnih prometnica.

_7807969_copy_600x902

„U Ulici Gojka Šuška nije bilo pješačke staze, dok je u Ulici Petra Zoranića, koja je ujedno i najprometnija ulica u naselju, postojala pješačka staza samo s lijeve strane čime je izravno bila narušena sigurnost svih sudionika u prometu, a posebice pješaka i osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću“, ističe Baričević.

Ugovorom o sanaciji opasnih mjesta vrijednim 1.451.390,63 kuna izgradile su se pješačke staze u Ulici Petra Zoranića na lokalnoj cesti L63067 dužine 927 m, te u Ulici Gojka Šuška na lokalnoj cesti L63159 dužine 498 m. Dodatno je saniran i kolnik u Zoranićevoj u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Zadarske županije radovima vrijedim 611.431,25 kn.

„Zadovoljni smo jer smo pojačali sigurnost svih osoba – pješaka i vozača u prometu. Svakome je bitno da se može nesmetano kretati, da je siguran i da može prolaziti bez opasnosti, a poglavito kada se radi o djeci i invalidima“, naglašava Baričević.

Investicija je zaokružena krajem prošle godine kada su zamijenjena i sva javna rasvjetna tijela, njih 129, za što je uloženo skoro 250 tisuća kuna. U daljnjem planu razvoja Općine nastaviti će se sa kapitalnim ulaganjima u cilju poboljšanja uvjeta i kvalitete života lokalne zajednice.