Umirovljeni vojni policajci iz Zadra hodočastili u Mariju Bistricu

Na tradicionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja koje se ove godine održava po 23. put, sudjelovali su i članovi Udruge veterana vojne policije Zadarske županije, na čelu s Josipom Adžićem.
Euharistijsko slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. kardinala Alojzija Stepinca predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Juraj Jezerinac, a u koncelebraciji su bili i slovački vojni biskup František Rabek, bivši direktor Međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd mons. Jean-Pierre Brard, vojni vikar u Sloveniji preč. Matej Jakupič, generalni vikar Vojnoga ordinarijata u BiH vlč. Željko Čuturić, kancelar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, generalni vikar Vojnog ordinarija u RH prof. Jakov Mamić, rektor svetišta u Mariji Bistrici mons. Zlatko Koren, te vojni i policijski kapelani, kao i svećenici iz drugih biskupija koji su se pridružili hodočašću.

U molitvi vjernika molilo se za vojne i policijske kapelane i sve svećenike da budu hrabri u naviještanju Radosne vijesti, potom za Sinodu obitelji. Molilo se za kršćanske supružnike da žive u radosnom zajedništvu: roditelji i djeca kao obiteljska crkva, a rastavljeni da ne izgube nadu u milosrđe Božje. Molitva je bila upućena i za mlade koji se pripremaju na brak, kao i za sve odgovorne u Hrvatskoj vojsci i policiji da potiču duhovne vrijednosti, a da hrvatski branitelji i ratni vojni invalide s vjerom prihvaćaju svoje teškoće i muke. Molitva je upućena i za sve koju tuguju radi smrti ili nestanka svojih najbližih, te za pokojne da im Gospodin udijeli vječni život.

U prinosu darova uz kruh i vino na oltar je prinesen i hrvatski stijeg, maslinova grana, krunica i zavjetna svijeća hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja.

Na kraju mise biskup Jezerinac je pozvao prisutne da pljeskom čestitaju imendan papi Franji.vojna policija