Umjesto da troše na domjenak Općina Starigrad novac će dati siromašnima Umjesto da troše na domjenak Općina Starigrad novac će dati siromašnima
Proteklih dana obilježavali su se Dani Općine Starigrad, te blagdan Sv. Jurja, zaštitnika mještana, a tim povodom pripremljen je bogat program i razne kulturne... Umjesto da troše na domjenak Općina Starigrad novac će dati siromašnima

Proteklih dana obilježavali su se Dani Općine Starigrad, te blagdan Sv. Jurja, zaštitnika mještana, a tim povodom pripremljen je bogat program i razne kulturne i sportske manifestacije koje uključuju mještane. No ove godine izostala je svečana sjednica Opcinskog vijeća Općine Starigrad, na kojoj se obično okupe uzvanici i gosti iz drugih općina i gradova, župan, njegovi zamjenici itd., te se dodijele posebna priznanja najzaslužnijim mještanima. Nakon sjednice, bude upriličen prigodni domjenak za stotinjak osoba, a ovu praksu imaju sve općine i gradovi Zadarske županije, a i šire.

Općinsko vijeće Općine Starigrad, te načelnik Krste Ramić, odlučili su da će ove godine sredstva koja bi se utrošila na domjenak uštedjeti i proslijediti siromašnim mještanima.

“Ove godine odlučili smo da se svečana sjednica neće održati, a novac ćemo umjesto za domjenak dati kao pomoć socijalno ugroženim obiteljima. Zaključili smo da se svečana sjednica i dodjala priznanja ne moraju održavati baš svake godine. To su prilike kada mještanima prezentiramo što je kroz proteklu godinu napravljeno na području općine, ali smatramo da i mještani sami vide radi li se ili ne radi, i koliko je napravljeno. Ako se nešto napravilo, to se ne može skriti, a ako nije, uzalud pričati da je.” – pojasnio je načelnik Ramić u razgovoru za portal Kalelarga info, napominjući kako se i prijašnjih godina brinulo o socijalno ugroženim mještanima, te bi se dio hrane od domjenka prije početka odvojio i poslao tim obiteljima.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.