UNAPRIJEĐEN General Fuzul postao zapovjednik Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH

Svečanost preuzimanja dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za potporu između načelnika stožera – zamjenika zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadira Željka Dadića i  general-bojnika Mladena Fuzula, održana je u ponedjeljak, 18. srpnja 2016. u vojarni „Croatia“ u Zagrebu.

Preuzimanju dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za potporu su uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Mirka Šundova, nazočili i glavni inspektor obrane general bojnik Slaven Zdilar, ravnatelj Vojno sigurnosno obavještajne agencije brigadni general Ivica Kinder, direktor Glavnog stožera OS RH kontraadmiral Robert Hranj, zapovjednici grana Oružanih snaga RH i drugi.

Načelnik Glavnog stožera general Šundov zahvalio je brigadiru Željku Dadiću na časnom obavljanju dužnosti u protekla tri mjeseca, tijekom kojih je, kao i na svim dužnostima koje je obnašao, od Domovinskog rata do danas, pokazao da je sposoban preuzeti  i uspješno obavljati svaku dodijeljenu dužnost.  Čestitao je generalu Fuzulu na do sada obavljanim dužnostima, te je istaknuo kako će on novu dužnost kao iskusni ratnik i vojnik sigurno obnašati s predanošću, jer zna koliko je logistika važna za uspješno vođenje svih operacija.
„Sigurno ste, u vrijeme Domovinskog rata, još dok ste bili u 112. brigadi i kao zapovjednik operativnih grupa „Zadar“ i „Zapad“ u operacijama „Oluja“ i „Maestral“ i osobno imali priliku spoznati koliko smo svi ovisni o dobroj logističkoj potpori. Vaše iskustvo na visokim dužnostima unutar Oružanih snaga, izrazite organizacijske  i vojničke sposobnosti  te završene najviše vojne škole, jamstvo su uspješnog zapovijedanja Zapovjedništvom za potporu.“ – istaknuo je general Šundov.

General-bojnik Mladen Fuzul zahvalio je na ukazanom povjerenju i imenovanju na ovu odgovornu dužnost upravljanja i zapovijedanja jednim od najkompleksnijih segmenata Oružanih snaga Republike Hrvatske. Istaknuo je kako će težište angažiranja Zapovjedništva za potporu biti usmjereno na realizaciju ciljeva koje pred logistički sustav postavlja Dugoročni plan razvoja OS RH, te na osiguranje kontinuirane i pouzdane logističke spremnosti i potpore Oružanim snagama u svim njihovim misijama i zadaćama, uz istovremenu racionalizaciju logističke potpore i optimizaciju logističkih procesa.
General Fuzul također je zahvalio pripadnicima Zapovjedništva za potporu, istaknuvši kako uspjesi ovog Zapovjedništva ne bi bili ostvareni bez njihovog truda, stručnosti, zalaganja i odricanja te da će u ostvarenju ciljeva Zapovjedništva za potporu nastaviti zajedno raditi, surađivati i završiti započete procese u razvoju sposobnosti Zapovjedništva za potporu.

General-bojnik Mladen Fuzul je rođen 27. prosinca 1966. u Zadru. Završio je Studij turizma i kulture, diplomirani je komunikolog. Pristupio je Oružanim snagama RH 1991. godine. Na početku Domovinskog rata obnaša dužnost zapovjednika voda u 112. brigadi HV Zadar.
U završnim operacijama uspostave teritorijalne cjelovitosti RH „Oluja“ i „Maestral“ 1995. godine zapovijeda operativnim grupama „Zadar“ i „Zapad“.
Tijekom 2004. bio je polaznik Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, a po završetku izobrazbe imenovan je zapovjednikom 4. gardijske brigade Knin.
Obnašao je niz odgovornih dužnosti u Oružanim snagama. 2004. godine imenovan je zapovjednikom 4. gardijske brigade Knin.  2007. imenovan je zapovjednikom Gardijske motorizirane brigade Knin, a 2012. godine postao je načelnik stožera ujedno zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.
Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicama domovinske zahvalnosti te medaljama „Iznimni pothvat“ i „Oluja”.