UNATOČ KRIZI Zadrani uplaćuju zimovanja u luksuznim destinacijama

Iako se recesija uvukla u gotovo svačiji novčanik, velik je broj onih Zadrana koji neće propustiti snježne radosti, a kako smo doznali u turističkim agencijama – omiljene destinacije su im Slovenija, Austrija i Italija.
Iako je bilo za očekivati da će interes građana za odmor na skupim, svjetski poznatim skijalištima, biti nešto manji no prošlih godina to se nije dogodilo.
Kako smo doznali u putničkim agencijama, građani su se već u rujnu dolazili informirati o ponudama za zimski odmor na nekim od luksuznih skijališnih destinacija. Iako su mislili da će interes dosta opasti, ove godine ostalo je sve isto – Zadrani se ne odriču skijanja niti u najvećoj recesiji!
Kako doznajemo od djelatnica zadarskih turističkh agencija, skijalište «Passo tonale» jedno je od najpovoljnijih, cijene se kreću od 2.600 do 3.400 kuna po osobi za sedmodnevni odmor na bazi polupansiona, a za one malo «dubljeg džepa» je Madonna di Campiglio» po cijeni od minimalno 4.250 do najviše 9.300 kuna.
Veliki je interes i za slovenskim skijalištima, te austrijskim. Dosta Zadrana otići će u slovensko skijalište «Rogla». Jako povoljna je Bosna, ali još uvijek nije stekla status vrlo tražene destinacije. Primjerice, sedam dana u hotelu Termag kategoriziranom sa četiri zvjezdice oko tri tisuće kuna po osobi, dok su apartmani nešto skuplji.
Hotel Bistrica na Jahorini daleko je jeftiniji od svih drugih hotela, cijena polupansiona za sedam dana iznosi 1.660 kuna do 2.530 kuna.