Uporabom pirotehnike zapaljen automobil, kiosk, staklo trgovačkog društva…

Policijski službenici diljem županije poduzimali su mjere i radnje u cilju sprječavanja protupravnih ponašanja pa tako nisu zabilježeni događaji koji bi u većoj mjeri uznemirili građane. Sva  održana javna okupljanja protekla su u redu.

Apelirajući na građane u svezi rukovanja pirotehnikom, te provodeći tradicionalnu preventivnu akciju ”Mir i dobro”, kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja, nisu evidentirana ozljeđivanja građana tijekom uporabe pirotehnike.

Zabilježena su dva oštećenja zbog upotrebe pirotehničkih sredstava,  u subotu, 23. prosinca oko 21 sati u Pakoštanima je uslijed uporabe pirotehničkog sredstva, na vozilu 57-godišnjeg vlasnika izbio požar kojom prilikom je izgorio prednji dio vozila te je oštećen  tovarni dio, dok je oštećena i vanjska strana kioska, pored kojeg je automobil bio parkiran. Požar su ugasili vatrogasci.

U petak, 22. prosinca u poslijepodnevnim satima u Zadru u Ulici 112. brigade, nepoznati počinitelj je bacanjem pirotehničkog sredstva oštetio staklo na vratima prostorija trgovačkog društva.