UPOTREBOM PIROTEHNIKE Dvoje djece teško ozlijedilo ruke, a 11-godišnji dječak lice! UPOTREBOM PIROTEHNIKE Dvoje djece teško ozlijedilo ruke, a 11-godišnji dječak lice!
Jučer oko 16 sati, u Ulici Ivana Matetića Ronjgova u Zadru, u eksploziji petarde teško je ozlijeđeno 14-godišnje dijete. Sumnja se da je dijete... UPOTREBOM PIROTEHNIKE Dvoje djece teško ozlijedilo ruke, a 11-godišnji dječak lice!

Jučer oko 16 sati, u Ulici Ivana Matetića Ronjgova u Zadru, u eksploziji petarde teško je ozlijeđeno 14-godišnje dijete. Sumnja se da je dijete rukovalo petardom koja mu je eksplodirala i nanijela teške ozljede šake. Dijete je zadržano na liječenju u bolnici.

Oko 16 sati, u Benkovačkom selu, prilikom paljenja eksplozivnog punjenja petarde 11-godišnje dijete je opečeno u predjelu lica.

Sinoć oko 21 sat, u Galovcu, u pokušaju bacanja aktivirane petarde lakše je, u predjelu šake, ozlijeđeno 11-godišnje dijete.

“Okolnosti ovih ozljeđivanja se utvrđuju, a sve građane podsjećamo da je uporaba pirotehničkih sredstava II i III razreda od danas zabranjena.
Posebno apeliramo na roditelje na povećan oprez i nadzor nad djecom. Pirotehnička sredstva nisu igračke, a nestručno rukovanje od strane djece može predstavljati veliku opasnost po njihovo zdravlje.” – istaknuo je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.