Uprava KK Zadra objasnila rastanak s Davisom: “Nismo pristali na ucjene” Uprava KK Zadra objasnila rastanak s Davisom: “Nismo pristali na ucjene”
Unatoč potpisanom ugovoru, vatrenom dočeku u Zadru i pompoznoj najavi njegova dolaska, nekadašnji igrač i NBA prvak s Boston Celticsima, 32-godišnji američki centar Glen... Uprava KK Zadra objasnila rastanak s Davisom: “Nismo pristali na ucjene”

Unatoč potpisanom ugovoru, vatrenom dočeku u Zadru i pompoznoj najavi njegova dolaska, nekadašnji igrač i NBA prvak s Boston Celticsima, 32-godišnji američki centar Glen Davis, neće zaigrati za momčad Zadra, čiji su članovi uprave Branimir Longin i Željko Žilavec na subotnjoj konferenciji za medije rekli kako nisu mogli pristati na Amerikančeve ucjene.

Nakon jednog treninga i dugotrajnih subotnjih pregovora, Davis se ipak nije pojavio u momčadi protiv Cedevite, a već pred početak dvoboja sportski direktor Zadra Branimir Longin najavio je kako od velikog transfera neće biti ništa.

“Ispričavam se navijačima koji su došli vidjeti Davisa. To se nažalost neće dogoditi. Problemi su krenuli u petak, kada me zvao da ima probleme – viroza, nervoza, nostalgija za domom. Rekao je i da nije shvatio tu ozbiljnost – dva treninga dnevno, duga putovanja…”, rekao je Longin na posebnoj konferenciji za medije nakon poraza od Cedevite te nastavio:

“Mi smo napravili sve što smo mogli da ostane. Htjeli smo mu dati više novca. Naravno, u okviru budžeta koji imamo. Međutim, onda je počeo s drugim zahtjevima – biranjem utakmica, treninga… Nismo mogli pristati na ucjenjivanje.”

Direktor kluba Željko Žilavec tvrdi da ništa nije ukazivalo na ovakav razvoj događaja.

“Ne znam kako smo to mogli pretpostaviti, možda se tako radi u Americi… No, ti zahtjevi, dizanje novca u zadnji čas, mi preko toga nismo mogli prijeći. Negdje se mora povući crta. Ova garnitura neće nikome dozvoliti, bez obzira na svoju veličinu, da se igra s imenom KK Zadar”, istaknuo je Žilavec te najavio da će klub angažirati pravnu službu kako bi se zaštitio klupski interes prema potpisanom ugovoru s Davisom.

Ujedno, Zadar će odmah početi raditi na dovođenju pojačanja na centarskoj poziciji.

Hina

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.