UPRAVNI SUD U SPLITU PRESUDIO: Gradonačelnik Knez nije bio u sukobu interesa!

Iz Odvjetničkog društva Kotlar, Vidov i partneri, koje je opunomoćio biogradski gradonačelnik Ivan Knez, redakciji portala Kalelarga info stiglo je reagiranje koje objavljujemo u cijelosti.

“Dana 10. ožujka 2016. godine na internet portalu www.kalelargainfo.hr objavljen je tekst naslova “Sukob interesa – gradonačelnik Knez kažnjen s 15.000 kn jer je kao odvjetnika angažirao rođaka”.

U članku prednje navedenog naslova navodi se kako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo gdina Ivana Kneza novčanom kaznom zbog sklapanja ugovora Grada Biograda na Moru s odvjetnikom Marinom Brkićem, koji je u rodbinskim odnosima s gradonačelnikom.

Ovim putem podnosi se odgovor na prednjeobjavljeni članak sukladno odredbi članka 57. Zakona o medijima, te se ovim putem ističe kako je Upravni sud u Splitu presudom pod poslovnim brojem Usl-132/16 od dana 29. rujna 2016. godine poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 10. ožujka 2016., a kojom odlukom je bilo određeno da bi gdin Ivan Knez bio u sukobu interesa.

Upravni sud u Splitu je svojom odlukom poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, te utvrdio da je odluka Povjerenstva bila nezakonita.

Nadalje, u obrazloženju svoje odluke Upravni sud u Splitu zaključuje kako je Ivan Knez kao gradonačelnik Grada Biograda na Moru poduzimao radnje isključivo u cilju zaštite interesa Grada Biograda na moru kao jedinice lokalne samouprave i njenih građana.

Naposljetku, iz odluke suda proizlazi kako Ivan Knez nije postupao protivno odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, upravo suprotno – da je odluka Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa donesena protivno zakonu.

Ističemo kako je postupanje gdina Ivana Kneza bilo u skladu sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, te je odluku o angažiranju odvjetnika koji će zastupati Grad Biograd na moru u konkretnom slučaju donio i uvijek će donositi isključivo prema profesionalnim kompetencijama odvjetnika i to u cilju zaštite imovine Grada Biograda.”

Odvjetničko društvo Kotlar, Vidov i partneri d.o.o.