Uređuje se fasada i stolarija zgrade Policijske postaje Benkovac sredstvima EU fonda Uređuje se fasada i stolarija zgrade Policijske postaje Benkovac sredstvima EU fonda
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske sufinanciralo je energetsku obnovu zgrade Policijske postaje Benkovac u Benkovcu na adresi Stjepana Radića 12, Benkovac, koju... Uređuje se fasada i stolarija zgrade Policijske postaje Benkovac sredstvima EU fonda

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske sufinanciralo je energetsku obnovu zgrade Policijske postaje Benkovac u Benkovcu na adresi Stjepana Radića 12, Benkovac, koju je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske prijavilo na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u   zgradama javnog sektora.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 04.04.2019.godine, a potpisali su ga direktor Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost g. Dubravko Ponoš i pomoćnik ministra unutarnjih poslova g. Cvjetko Obradović.

Prema potpisanom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove zgrade PP Benkovac iznose 1.612.052,38 kuna od čega je 601.276,40 tisuća kuna bespovratnih.

Ugovor o radovima zaključen je dana 29.10.2019.godine sa tvrtkom JUKIĆ-DAM d.o.o.Otoka na iznos od 1.732.387,25 kuna i s rokom izvođenja od 6 mjeseci, dok je stručni nadzor nad izvođenjem radova povjeren je tvrtki GIN COMPANY d.o.o. Zadar.

Uvođenje izvođača u posao provedeno je 11. prosinca 2020. godine, sa rokom završetka radova 11. lipnja 2020. godine.

Zgrada Policijske postaje Benkovac na adresi Stjepana Radića 12 , izgrađena je 1950. godine, dograđena 1980. godine Zgrada je upravna, smještena je u objektu koji je po svojim konstrukcijskim karakteristikama ne udovoljava zahtjevima funkcionalnosti prostora za predmetnu namjenu te zahtjevima energetske učinkovitosti. S obzirom na namjenu građevine potrebno je izvršiti rekonstrukciju vanjske ovojnice fasade i kosog krova te zamjena dotrajale stolarije, ugradnja visokoučinkovitog sustava grijanja i hlađenja, ugradnja visokoučinkovite rasvjete.

Svrha projekta je privođenje predmetnog objekta arhitektonskoj funkcionalnosti, višoj energetskoj učinkovitosti te uporabi obnovljivih izvora energije što će izravno utjecati na kvalitetu boravka korisnika i zaposlenika u objektu, bolje uvjete rada zaposlenih Ministarstva unutarnjih poslova te omogućiti potencijalni razvoj i novu kvalitetu pružanja usluga u ustanovi.

Na predmetnom objektu planirana je ušteda energije Qh,nd je 34.881,56 [kWh/a] ili (62,03%) a ušteda CO2 89,42%.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.