USKOK ISPITAO LUKU MODRIĆA Još se nezna hoće li biti svjedok ili osumnjičnik

U nedjelju poslijepodne, u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu, ispitan je hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Real Madrida, Luka Modrić, u sklopu istrage koju je USKOK početkom srpnja pokrenuo protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara.

Modrić se na meti istražitelja našao zbog transfera u Tottenham. Za sada ima status svjedoka, hoće li se naći u ulozi osumnjičenika, znat će se uskoro.

Podsjetimo, USKOK sumnjiči Zdravka Mamića da je na tom transferu sebi priskrbio  52 milijuna kuna.

Do tog novca došao je, prema navodima USKOK-a, temeljem aneksa ugovora prema kojem je Modrić Mamiću morao isplaćivati 50 posto od svakog budućeg transfera.
No aneks tog ugovora je, sumnjaju istražitelji, antidatiran jer kada je Modrić odlazio iz Dinama potpisao je zapisnik da prema Dinamu nema nikakvih potraživanja.
A onda mu je u vremenu od rujna 2009. do srpnja 2012. Dinamo isplatio oko 80 milijuna kuna, a nakon obračuna poreza Modriću je na račun sjelo oko 67 milijuna kuna.

Istražitelji su prateći trag novca otkrili da je novac istog dana nakon što ga je Dinamo uplatio na Modrićev račun, Modrić podizao te uplaćivao na račune Zdravka Mamića i članova njegove obitelji i to u istoj poslovnici u kojoj je novac i podizao.
No nikada do kraja nije bio isplaćen cijeli uplaćeni odnos, a Modriću je ostalo oko 15 milijuna kuna.

Što je Modrić pri davanju iskaza rekao istražiteljima USKOK-a, još uvijek je nepoznato.