USPJEH Mladi karataši iz Bibinja ostvarili najbolji rezultat – osvojili 17 medalja!

Jučer je u Zadru održano Županijsko prvenstvo u karateu. Natjecanje se održalo u dvorani na Stanovima, u organizaciji Karate kluba Forum i Županijskoga karate Saveza.

Na turniru je sudjelovao i karate klub “Petrina” iz Bibinja. Mladi Bibinjci su još jednom pokazali vrhunsku kvalitetu, osvojivši najviše medalja, čak 17. Od toga 6 zlatnih, 5 srebrnih i 6 brončanih, u disciplinama kate i kumite.

Rezultati po kategorijama

Kate:

Mlađe učenice: Noemi Kunce (5. mjesto), Beata Kunce (5. mjesto).

Učenice: Greta Lukić (zlatna medalja), Natali Vuica (zlatna medalja), Lara Fuzul (srebrna medalja), Eva Mirkov (srebrna medalja), Laura Kačanić (brončana medalja).

Mlađi učenici: Vito Karaban (srebrna medalja), Šime Vuica (brončana medalja) Ferdinand Lisica (brončana medalja), Gabrijel Sikirić (5. mjesto).

Učenici: Gabriel Delija (5. mjesto).

Mlađi kadeti: Dino Lukić (zlatna medalja).

Mlađe kadetkinje: Lucija Fuzul (zlatna medalja) Fani Zdrilić (brončana medalja), Lana Sorić (brončana medalja)

Kumite (borbe)

Mlađe učenice: Mihaela Galešić (zlatna medalja).

Mlađi kadeti: Matija Sorić (do 40 kg, srebrna medalja), Dino Lukić (preko 40 kg, zlatna medalja), Leon Ljubez (preko 40 kg, srebrna medalja).

Kadetkinje: Lucija Fuzul (brončana medalja).

Karate klub “Petrina”, odnedavno je u Hrvatskom karate savezu, a vode ga licencirani treneri HKS, instruktori i majstori karatea 3 dan, Predrag Režan i Mladen Sorić.

Ovo je prvo takmičenje kluba, nakon restrikcijskih mjera uzrokovanim pandemijom korona virusa, u kojima su djeca morala trenirati pod otežanih uvjetima.

Klub je pod stručnim vodstvom Predraga Režana i Mladena Sorića ostvario odlične rezultate na svim dosadašnjim natjecanjima, na kojima su mladi bibinjski karataši osvojili hrpu medalja i ostvarili odlične rezultate. Klub uz stalne članove konstantno raste, jer su mnogi roditelji prepoznali dobar i stručan rad trenera, koji su uz sve to koristili svaki trenutak i mogućnost da održe treninge u pandemiji, da djeca budu što manje zakinuta i da treniraju čim bi popustile mjere. Sav taj rad i trud se isplatio, jer su rezultati sa županijskog natjecanja u Zadru fantastični.

Trener Mladen Sorić:

“Prvo bi se htio zahvalit Mirki Sikirić, ravnateljici osnovne škole Stjepan Radić u Bibinju, i osoblju škole, koji su nam maksimalno izlazili u susret, i omogućili nam korištenje školskog prostora, kad god je to bilo moguće, hvala Općini Bibinje na financijskoj i ostaloj pomoći bez koje bi klub teže opstao.” – naglasio je Sorić.

Iako je došlo ljeto, za trenere rad nije prestao, uz trening tu su razne edukacije i seminari.

“Plan nam je odmah poslije ljeta nastupiti u Dalmatinskoj karate ligi, i druga natjecanja po Hrvatskoj, kao i nastup na državnom prvenstvu Hrvatske. Nadamo se i želja nam je dovesti i organizirati jedno kolo Dalmatinske lige, kod nas u Bibinju, jer postoje odlični uvjeti za to. Još jednom hvala svim roditeljima koji su nam ukazali povjerenje, koji su prepoznali našu kvalitetu, rad i trud, i provjerili nam svoju djecu, a ove osvojene medalje, i rezultati s prijašnjih natjecanja dokaz su da smo na pravom putu.” – nadodao je trener Mladen Sorić.