Uspjeh mladog boksača iz Vira – Bartol Begonja kadetski prvak Hrvatske!

Mladi Viranin Bartol Begonja osvojio je kadetski naslov prvaka Hrvatske u boksu na nedavno održanom PH u Vukovaru za kadete i mlađe kadete. U težinskoj kategoriji (37,5 kilograma) četrnaestogodišnji Begonja u finalnoj borbi savladao je Splićanina Jakova Gulina prekidom borbe u prvoj rundi, pa je naslov s Bartolom otišao u Vir. Bila je to prva Bartolova službena borba za Boksački klub Zadar i nastup iz snova.  

– Imao sam tremu pred početak meča, ali čim se čulo zvono za početak borbe, trema je nestala. Odradio sam meč onako kako sam se dogovorio s trenerom – kaže Bartol objašnjavajući brzi završetak borbe te predstavljajući trenera i predsjednika BK Zadar Davora Dujića.

Dujić je bio poznati zadarski boksač u 1980-ima, a riječ je o 59-godišnjem boksačkom veteranu i entuzijastu te treneru koji je prije dvije godine preuzeo BK Zadar kada je Klub bio doslovno pred gašenjem i zatvaranjem svojih vrata. Spašavanjem Zadra u kojemu je počeo svoju karijeru, Dujić je u perspektivi zadarskim i svim drugim mladim sportašima iz cijele Zadarske županije ponovno otvorio vrata najstarijeg zadarskog boksačkog kluba.

Tako je i mladi Begonja preko Viranina Kristijana Bašića, također nekadašnjeg člana BK Zadar tijekom 1990-ih, prije tri mjeseca pokucao na vrata klupskih prostora BK Zadar u Maraska parku.  

– Bartol je nesumnjivo talentiran. Ima brzinu, snagu i vretenasto tijelo, dok se fokusiranost, vještina i sportska disciplina postižu treninzima. Kratko vrijeme je u boksu, ali je odmah pokazao nadarenost za borbu. Ipak, najvažnije od svega je da se Bartol osim kao uspješan i darovit sportaš razvija i kao prava osoba – ističe trener Dujić kvalitete novog kadetskog prvaka Hrvatske pred kojim su vrlo skoro novi nastupi: 3. Opel kup na Jarunu u sklopu sportskog centra na otvorenom Open Gladijator Gym ovog vikenda te HBS ligaški nastupi tjedan dana kasnije.

Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boksu za kadete i mlađe kadete održano je od 30. svibnja do 1. lipnja u sportskoj dvorani Danijel Rehak u Vukovaru, a sudjelovala su 93. boksača – 35 mlađih kadeta i 58 kadeta iz 34 hrvatska boksačka kluba.    

FOTO: Mladi Bartol Begonja s trenerom Davorom Dujićem (sredina), Kristijanom Bašićem (lijevo) i ocem Domagojem Begonjom (desno).