Općina Bibinje izborila iz EU fonda pola milijuna kuna za zaposliti 5 žena

Općina Bibinje dobila je gotovo pola milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda kroz projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ .
Kako nas je izvijestio Šime Sikirić, viši stručni suradnik za Opću upravu, kroz projekt, koji će trajati 18 mjeseci, omogućeno je zapošljavanje 5 žena. Njihovim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici osnažit će se i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. žena koje teže dolaze do zaposlenja i žena s nižom razinom obrazovanja.

Zaposlene žene pružat će pomoć starijoj populaciji u kućanstvu za 30 krajnjih korisnika. Pomoć će se odnositi na dostavu namirnica, pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Također, u sklopu projekta, krajnjim korisnicima isporučivat će se paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje, tj. osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Završetkom obrazovanja i osposobljavanja, žene uključene u projekt steći će javnu ispravu o obrazovanju/osposobljenosti. Ova aktivnost uvelike će utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove izgleda za pronalaskom zaposlenja i nakon završetka projekta.

Točan iznos dobivenih sredstava iznosi ‪464.329‬,90 kuna. Trajanje projekta je 18 mjeseci.