USPJEH PLIVAČKOG KLUBA JADERA Leo Bavdek osvojio brončanu i zlatnu medalju

24/25.11.2015. održava se Jadran Grand Prix – 1. HPS Grand Prix 2015/16 za seniore, juniore i mlađe juniore.
U konkurenciji 24 kluba i 286 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, BIH i Mađarske boje našeg kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. branio je junior Leo Bavdek (99).
Za Lea je ovo bio težak tjedan odmah nakon povratka sa 10. Međunarodnog plivačkog mitinga Vidra 2015 gdje je osvojio dva zlata, srebro i pehar za najvrijedniji rezultat natjecanja na poziv izbornika kao jedini zadarski plivač odradio je pripreme sa mladom reprezentacijom koje su trajale od 18.10 do 23.10. te je zajedno s reprezentacijom otputovao u Split na Jadran Grand Prix.
S obzirom na intenzivne i teške treninge s reprezentacijom gdje je uz suhe treninge u bazenu otplivao i više od 60km u pet dana Leo je na ovom natjecanju nastupio samo na prvom dijelu te je plivao dvije discipline 400m mješovito i 400m slobodno.
U prvoj disciplini 400m mješovito (4:46.71) plasirao se na četvrto mjesto u apsolutnom poretku, dok je u disciplini 400m slobodno unatoč iscrpljenosti i činjenici da je tek ulazna godina juniora doplivao do brončane medalje u seniorskoj kategoriji i zlatne medalje u juniorskoj kategoriji.
Ovaj poziv na pripreme s mladom reprezentacijom je još jedan dokaz da se pošteni rad, trud i odricanje isplati te su na ovaj način trener Marijan Čulina, prof. i naš plivač Leo Bavdek ispisali novu crticu u povijesti zadarskog plivanja te je Leo prvi muški zadarski plivač koji je dobio ovakav poziv i zajedno sa svojim trenerom uspješno odradio ove pripreme, a cilj nam je da se uz Lea reprezentaciji uskoro priključi jos plivača PK Jadera.