Uspjeh Plivačkog kluba Zadar na natjecanju u Zagrebu

“HEP miting”, kontrolno natjecanje Hrvatskog plivačkog saveza održalo se 13.03. u Zagrebu; nastupilo je 220 plivača. Natjecanje je bilo limitirano brojem i bez publike a namijenjeno je ml. juniorima, juniorima i seniorima; svi su nastupali u apsolutnoj kategoriji. U dva dijela natjecanja plivači su na bazenskom kompleksu Svetice nastupali u 50m bazenu a za PK Zadar je nastupilo 11 plivača koji su ispunjavali kriterije za nastup: Bruno Šarić, Noa Kuman, Roko Šango, Ivan Klanac, Ivan Šango, Mia Klasić, Lucija Klasić, Dina Volarević, Ellena Šušteršić, Marija Kuman i Rita Herceg. Najuspješniji je bio senior Bruno Šarić koji je plivao 2. drugo mjesto na 50m leđno (27.13). Bruno je plivao osobni rezultat a osvojio je i najveći broj bodova (692). Junior Noa Kuman plivao je 6.mjesto na 400m slobodno (4:22.75) sa drugim najvećim brojem bodova za PK Zadar (587). Ml.juniorka Rita Herceg bila je 5. na 200m prsno (2.50.61) sa 542 boda plivala je 3. najvrijedniji rezultat natjecanja za PK Zadar. I ostali juniori i ml.juniori popravljali su svoje rezultate a većini je ovo bio i prvi nastup od prosinca prošle godine. O jačini natjecanja govori i to što su se plivali državni rekordi kao i norme za velika natjecanja u 2021.

Dio ekipe “Zadra”sa natjecanja u Zagrebu je nastavio u Rijeku gdje će ovaj tjedan odraditi pripreme u 50m bazenu nakon čega bi trebali plivati natjecanje 20. i 21.03. Međutim kalendar natjecanja HPS-a svakim je datumom na upitniku do samog vikenda kad se natjecanje održava.
Svi plivači nastavljaju sa treninzima, i dalje rastu očekivanja da se sve kategorije što skorije vrate u normalni ritam natjecanja. Zbog i dalje strogih odluka oko održavanja natjecanja, najzakinutije su mlađe kategorije plivača.

Sa nadom u bolje sutra, pozdrav iz PK Zadar!