USPJEH RAVNATELJICE: Dvije godine štićenici Doma za odgoj nisu počinili kazneno djelo! USPJEH RAVNATELJICE: Dvije godine štićenici Doma za odgoj nisu počinili kazneno djelo!
Iako je prijašnjih godina policija gotovo svakodnevno intervenirala zbog nezakonitih radnji čiji počinitelji su bili štićenici Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru,... USPJEH RAVNATELJICE: Dvije godine štićenici Doma za odgoj nisu počinili kazneno djelo!

Iako je prijašnjih godina policija gotovo svakodnevno intervenirala zbog nezakonitih radnji čiji počinitelji su bili štićenici Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru, situacija se nakon dolaska Ljiljane Šarić na mjesto ravnateljice znatno promijenila.

Posljednje dvije godine kaznenih prijava nema, dok su prije gotovo svakodnevno djelatnici PU zadarske dolazili u Dom.

Štićenici Doma, a riječ je o mladim ljudima koji dolaze iz problematičnih obitelji, koji su temeljem sudskog rješenja smješteni u ovu odgojnu ustanovu, bili su sumnjičeni za krađe, provale, nasilništvo, razbijanje i uništavanje tuđih stvari, remećenje javnog reda i mira, te razne druge aktivnosti.

Kako doznajemo od ravnateljice Ljiljane Šarić, trenutno se skrbe o 106 djece, od čega ih je 16 smješteno tamo.

“Uveli smo neke nove metode u postupanju s djecom i one su se pokazale učinkovitima. Više kontroliramo djecu i ona ne mogu tek tako izlaziti bez doma i biti van kontrole. Prije smo gotovo svakodnevno imali posjete policijskih službenika, a u zadnje dvije godine nismo imali ni jedno kazneno djelo. Stoga mogu reći da sam zadovoljna situacijom “- kazala je ravnateljica Šarić.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.