USPJEH ZADARSKIH MAŽORETKINJA Plasirale se na Europsko prvenstvo! USPJEH ZADARSKIH MAŽORETKINJA Plasirale se na Europsko prvenstvo!
Udruga Zadarske mažoretkinje sudjelovala je 21.i 22.05. na Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje je organizirao Hrvatski mažoret savez. Djevojke su se natjecale u... USPJEH ZADARSKIH MAŽORETKINJA Plasirale se na Europsko prvenstvo!

Udruga Zadarske mažoretkinje sudjelovala je 21.i 22.05. na Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje je organizirao Hrvatski mažoret savez.

Djevojke su se natjecale u kategoriji kadeta, te osvojile 3. mjesto u neformaciji. Iva Vrkić i Viktorija Skoko osvojile su broncu i plasirale su se na Europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Vinkovcima, a organizator je Hrvatski mažoret savez.

Željka Vitlov, predsjednica udruge, trenerica i voditeljica, zadovoljna je rezultatom:

“Ovo je veliki uspjeh za Zadar jer ovo je djevojkama prvi put da idu na Europsko prvenstvo. Djevojke su jako sretne i zadovoljne. Iza ovih rezultata stoji puno treninga i upornosti.”

zadarske mazoretkinje 44

Ekipna grupa Zadarskih mažoretkinja kadeta formacija je uspjela zauzeti zlatnu sredinu, 8.mjesto, uz veliku konkureciju.

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana u seniorskoj formaciji osvojile su 6. mjesto, plasirale su se na EP. Po prvi put Hrvatski mažoret savez uručio im je brončani status na temelju bodova osvojenih na  XX. Državnom prvenstvu, čime su osvojile pravo da se nazivaju brončane mažoretkinje za 2016. godinu.

Plesalo je 8 seniorki, Bernarda Klarin, Anđela Perin, Dina Bobić, Izabela Bobić, Marina Šljivac, Ana Mušćet, Martina Tolja, Deni Lukačić.
Neformaciju otoka Ugljana solo seniorke  je plesala Bernarda Klarin iz Preka koja je osvojila 2.mjesto,  srebro, te se plasirala sa solo točkom na EP.

zadarske mazoretkinje 65

Neformaciju duo seniorke iz Nevidana Martina Tolja i Kali Andela Perin  osvojile su 2.mjesto srebro, te se takoder plasirale na EP.

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana ovu zimu obilježit će 10 godina rada.

Kadetska formacija Ugljana osvojila je 8. mjesto, a duo kadeti  Sara Ranj i Emma Boško 5. mjesto.

“Želim se zahvaliti općinama Kali, Preko, Pašman, TZ Kukljica, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji što su nam pomogli financijski da Zadarske mažoretkinje imaju nove uniforme, TZ Ugljan, Marku Grzunovu za glazbu koju profesionalno radi za natjecanje, hvala ravnatelju Osnovne škole Šime Budinić, Ivanu Čularu, što nam je ustupio dvoranu za intenzivne pripreme. Sad kreće stanka da djevojke malo odmore i onda ljeto radno sa pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo.” – najavila je Željka Vitlov.

mazoretkinje zadar 3